Onderhoud en afsluiting Willemstunnel

Onderhoud en afsluiting Willemstunnel

14 juli 2016 Uit Door admin

Arnhem – De Willemstunnel bij Centraal Station Arnhem wordt deze zomer opgeknapt. De totale periode waarin aan de tunnel gewerkt wordt, loopt van 5 augustus tot 2 september. Tussen vrijdag 5 augustus 19.00 uur en maandag 15 augustus 07.00 uur is de tunnel geheel afgesloten. De rest van de periode is er steeds Ć©Ć©n rijstrook beschikbaar.

Verkeer

De Willemstunnel is onderdeel van de Arnhemse centrumring dus het gemotoriseerd verkeer zal hier hinder van ondervinden. Verkeer wordt vanaf de A12, A50 en A325 omgeleid om op een andere manier Arnhem te bereiken of te passeren. Op de grote toegangswegen van de stad worden alternatieve routes richting centrum geboden.

Omleiding ter plaatse

Tijdens de totale afsluiting wordt het verkeer dat toch de Willemstunnel bereikt via de weg boven de tunnel naar het Nieuwe Plein geleid. De afsluiting heeft geen gevolgen voor het busverkeer. De taxistandplaatsen voor Luxor zullen voor enkele dagen niet beschikbaar zijn. Parkeergarage Centraal is niet te bereiken via de ingang Willemstunnel. Parkeerbezoek wordt omgeleid naar de andere ingang van de parkeergarage.

Roze muren

Het onderhoud bestaat eruit dat de schade aan de betonnen wanden van de tunnel wordt gerepareerd. Daarna wordt de hele tunnel opnieuw geverfd. Ook de betonnen randen die aan de bovenkant zichtbaar zijn, worden meegenomen bij het onderhoud. De roze kleur die vanwege de Giro d’Italia is aangebracht, zal verdwijnen.

Geluid

Het werk start met het wegstralen van een laagje beton. Dit gaat gepaard met geluid. Om de overlast voor omwonenden en ondernemers in de omgeving zoveel mogelijk te beperken, zijn er duidelijke afspraken gemaakt met de aannemer over werktijden. De gemeente Arnhem houdt hier streng toezicht op.

Informatie
Mocht u vragen hebben over dit project dan kunt u tot 28 juli contact opnemen met projectleider mw. Tap, telefoon 026-377 4329. Daarna kunt u contact opnemen met dhr. Hospers, telefoon 026-377 4209.