Nieuwe website zet weg- en spoorwerkzaamheden in regio Arnhem-Nijmegen op een rij

Nieuwe website zet weg- en spoorwerkzaamheden in regio Arnhem-Nijmegen op een rij

10 augustus 2022 Uit Door admin

Veel wegen en een spoortraject zijn momenteel afgesloten in de regio Arnhem-Nijmegen door werkzaamheden. Inwoners en organisaties die willen weten waar er gewerkt wordt en welke omleidingsroutes en reisalternatieven er zijn, kunnen terecht op de nieuwe website wegwerk.slimschoononderweg.nl van Slim & Schoon Onderweg.

 

De werkzaamheden zijn nodig om de regio Arnhem-Nijmegen goed bereikbaar te houden. Voor weggebruikers was er tot nu toe niet één website waarop informatie over álle werkzaamheden van alle wegbeheerders te vinden was. Sommige werkzaamheden worden uitgevoerd door Rijkswaterstaat, andere door gemeenten, provincie of ProRail. Informatie was daardoor versnipperd en dus niet gemakkelijk vindbaar voor inwoners en organisaties. De website wegwerk.slimschoononderweg.nl bundelt de informatie en visualiseert deze. De komende jaren wordt de website uitgebreid en aangevuld met actuele werkzaamheden.

 

Alternatieve reisopties

Slim & Schoon Onderweg is een samenwerkingsprogramma van diverse partijen in de regio Arnhem-Nijmegen. De nieuwe website van dit programma zet alle informatie rondom werkzaamheden overzichtelijk op een rij: waar en wanneer er wordt gewerkt en wat de omleidingsroutes zijn. Ook biedt de website waar mogelijk alternatieve reisopties aan weggebruikers en werkgevers om hinder van werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken. Denk daarbij aan tips voor thuiswerken, informatie over bus en trein en deel-e-bikes in Arnhem.

 

Deel-e-bikes in Arnhem

Zo werkt Rijkswaterstaat tot 10 september 2022 aan de John Frostbrug in Arnhem. De brug is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, maar voor fietsers en voetgangers wel open. Slim & Schoon Onderweg heeft daarom voor deel-e-bikes gezorgd bij het Gelredome. Automobilisten kunnen hun auto gratis parkeren bij de P+R en een deelfiets huren voor hun rit naar het centrum. Deze e-bike kost € 3,50 per dag. Voor het huren van de deel-e-bike is de app ‘Bondi – E-steps & E-bikes’ nodig.

 

Over Slim & Schoon Onderweg

In het programma Slim & Schoon Onderweg werken de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen, provincie Gelderland, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het bedrijfsleven (VNO-NCW Midden, werkgevers) en vervoerders nauw samen. Slim & Schoon Onderweg werkt aan een beter bereikbare en leefbare regio. We bieden oplossingen voor een schonere en gezondere reis. We helpen inwoners en organisaties bewust te kiezen voor ze onderweg gaan. Zie ook slimschoononderweg.nl.