Nieuwe rotonde maakt kruising Zeegsingel-Koppelstraat veiliger

Nieuwe rotonde maakt kruising Zeegsingel-Koppelstraat veiliger

10 december 2021 Uit Door admin

De rotonde Zeegsingel-Grote Koppel is gereed. Alle verkeer kan weer van de kruising gebruik maken. De rotonde maakt de kruising overzichtelijker en veiliger voor auto’s, fietsers en voetgangers. Ook stroomt het verkeer dan beter door. Ook de riolering op een stuk van de Sint Laurentiuslaan is vernieuwd. De werkzaamheden hebben ruim twee maanden geduurd.

Fietsers hebben voorrang
De kruising was de wijkbewoners al een tijd een doorn in het oog. Er steken – vooral tijdens de spits – veel fietsers over naar het Olympuscollege, soms dwars over de kruising. De nieuwe rotonde lost dat op. Niet alleen worden auto’s gedwongen om af te remmen, ook hebben fietsers voorrang op de rotonde. De kruising is daardoor een stuk overzichtelijker geworden. De rotonde werd op vrijdag 27 november al deels opgesteld, vanaf 3 december kan verkeer uit alle richtingen er weer gebruik van maken.

Veiliger
Wethouder Ronald Paping: ‘Zo werken we stukje bij beetje aan een veiliger Malburgen en een veiliger Arnhem. Mooi dat deze fietsoversteek nu veel overzichtelijker is geworden, vooral voor fietsende scholieren. En daarmee verdwijnt deze kruising uit de lijst van gevaarlijke kruispunten.’

Het is de bedoeling dat de rotonde verder wordt verfraaid met een kunstwerk. In de loop van 2022 gaat de gemeente daarmee aan de slag, en worden bewoners er ook bij betrokken.