Nieuwe groenacties van bewoners en gemeente in drie Arnhemse buurten

Nieuwe groenacties van bewoners en gemeente in drie Arnhemse buurten

9 februari 2024 Uit Door admin

In Malburgen, Rijkerswoerd en Arnhem-West zijn weer drie wijkgroenagenda’s vastgesteld. Deze agenda’s zijn 51 acties van de gemeente en bewoners die gezamenlijk op een snelle manier ervoor zorgen dat plekken vergroend kunnen worden. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat buurten groen en klimaatbestendig zijn maar ook zodat buurtbewoners samen aan de slag gaan en het zorgt voor een mooiere buurt.

Cathelijne Bouwkamp, wethouder groen en klimaatadaptatie: “Het klimaat verandert en we weten dat we daar rekening mee moeten houden. Juist daarom vinden we het belangrijk dat Arnhemmers zelf kunnen aangeven waar zij vinden dat we kunnen vergroenen. Aan ons om ervoor te zorgen dat we dat ook snel kunnen doen. Samen werken we zo aan een mooier en beter Arnhem.”

Om ervoor te zorgen dat buurtbewoners samen met de gemeente, Arnhem echt vergroend, wacht de gemeente niet tot Arnhemmers zelf bij de gemeente aankloppen. De gemeente benadert sinds enkele jaren zelf actief Arnhemmers. Daardoor kunnen ze samen sneller kijken wat er gedaan kan worden.

De gemeente doet dat door in iedere wijk samen met bewoners, ondernemers en organisaties een zogeheten ‘Wijkgroenagenda’ op te stellen. Hierin staan concrete plannen om bijvoorbeeld bomen en struiken te planten en bestrating waar mogelijk te vervangen door veel meer planten en vooral ook bomen.

Dit heeft al geresulteerd in zes Wijkgroenagenda’s (zie www.arnhem.nl/wijkgroenagenda).

foto: Gemeente Anhem