Nermin Cingöz ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Nermin Cingöz ontvangt Koninklijke Onderscheiding

4 oktober 2021 Uit Door admin

Nermin Cingöz ontving zaterdag het heugelijke bericht dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Nermin ontving het lintje tijdens de open dag van buurthuis de Overkant, waar ook Dans- en Muziekschool El Ele gehuisvest is. Nermin is sinds 1993 directeur/bestuurslid van dans- en muziekschool El Ele. Dit jaar viert de school haar 40-jarige jubileum.

Kansen voor talenten
Nermin Cingöz droeg bij aan de oprichting van dans- en muziekschool El Ele, dat in 1981 startte als Turkse Volksdansgroep. Ze kreeg er de algehele leiding, onderhoudt de externe contacten en is artistiek- en projectleider. El Ele biedt met name kinderen en jongeren een breed aanbod aan dans- en muzieklessen. Via muziek en dans geeft ze de jonge leden een verscheidenheid aan Turkse, Marokkaans, Armeense, Tsjetsjeense en Nederlandse cultuur mee. Bij El Ele heeft Nermin vele kinderen de kansen geboden om zich verder te ontwikkelen. Zo  scout ze  talentvolle leerlingen en helpt ze hen om hun talenten door te ontwikkelen.

Kennismaken met cultuur
Nermin heeft daarnaast bijgedragen aan verschillende initiatieven die kinderen en cultuur dichter bij elkaar brengen. Zo organiseert ze jaarlijks samen met andere organisaties de Klassieke Muziekweek Presikhaaf, waarbij kinderen en volwassenen uit de wijk Presikhaaf kennis maken met klassieke muziek. Ook Arnhem Danst Internationaal (ADI) is een initiatief van Nermin. Een evenement waarmee werelddans op de kaart wordt gezet en dat een podium biedt aan diverse talenten. Tot slot is Nermin actief als bestuurslid en vrijwilliger bij het Wereldvrouwenkoor te Arnhem, waar ze de leden hielp om zich tot een vereniging te organiseren en helpt bij de organisatie van optredens.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Er gaat weinig boven de mens die danst, of het is de mens zijn die kijkt, luistert, bidt en zingt. Ik ben blij dat Nermin Cingöz dit heeft gezien. Dankzij haar krijgen veel Arnhemse kinderen toegang tot de wondere wereld van kunst en cultuur, ook als zij dat niet van huis uit meekrijgen. Nermin laat de kinderen de wereld rond dansen en zo maken zij hun leven groter, mooier en dieper. Ik ben blij dat ik haar vandaag deze mooie Koninklijke Onderscheiding mocht overhandigen. Ik hoop dat wij allemaal onze kinderen levenslang zulke mooie bagage meegeven.’