Muziek tegen kanker, een uniek concert dat goed doet. 

14 februari 2019 Uit Door admin

Muziek verbindt en werkt helend, letterlijk. Mensen laten zich troosten, geruststellen en ontroeren door muziek. Alle reden dus om juist muziek in te zetten tegen kanker. Fantastische Nederlandse artiesten zetten zich tijdens het Music2Cancer-concert op 26 oktober in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek tegen kanker. 

Artiesten van formaat
De Parkzaal van Musis Arnhem is het decor voor dit unieke evenement. Artiesten als Waylon, Romy MonteiroNiels Geusebroek en Tommie Christiaan twijfelden geen moment om zich in te zetten voor dit mooie doel. Het publiek krijgt daarmee een prachtige avond én draagt bij aan meer en beter onderzoek. De prijs voor het kaartje (€40,-), is gelijk een donatie. 

Onderzoek naar Glioblastoom
De organisatie van dit concert, Music2cancer vindt het belangrijk dat ze weten waar het ingezamelde geld voor ingezet wordt. Dit jaar hebben ze samen met KWF Kankerbestrijding gekozen voor onder andere onderzoek naar een behandeling tegen Glioblastoom, de meest voorkomende kwaadaardige vorm van hersenkanker. De vooruitzichten voor patiënten met Glioblastoom zijn slecht. Gemiddeld leven deze mensen na de diagnose nog 15 maanden. Onderzoekers zijn bezig met een nieuwe behandeling, die uitkomst kan bieden voor patiënten die nu niet of nauwelijks behandeld kunnen worden. Music2Cancer hoopt deze avond €50.000,- in te zamelen voor dit onderzoek.

Cijfers om van te schrikken
Sinds 2008 is Kanker doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Jaarlijks overlijden in ons land nog altijd 42-duizend mensen aan de gevolgen van de ziekte. Ieder uur krijgen 10 Nederlanders de diagnose kanker. Ruim één op de drie mensen krijgt een vorm van kanker in ons land. Cijfers om van te schrikken. Kanker zullen we niet kunnen uitroeien met elkaar. We kunnen wel zorgen voor goed onderzoek, dat ervoor kan zorgen dat kanker niet meer dodelijk hoeft te zijn. 

Zorg dat je er bij bent
Door een kaartje te kopen voor dit concert, dragen alle bezoekers bij aan betere cijfers. Kijk op de site van music2cancer voor de complete line-up van de avond en volg hun sociale media-kanalen om op de hoogte te blijven van al het nieuws rond dit unieke concert!

foto: Danny van den Berg Photography