Musisgarage krijgt nieuwe, frisse ingang

Musisgarage krijgt nieuwe, frisse ingang

17 oktober 2023 Uit Door admin

Parkeergarage Musis krijgt een nieuwe voetgangersentree. De bestaande ingang aan de Velperbinnensingel wordt grondig gerenoveerd. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders vandaag in een brief aan de Arnhemse gemeenteraad. De werkzaamheden starten nog dit jaar.

Nieuwe ingang mét openbaar toilet

De huidige voetgangersentree aan de Velperbinnensingel dateert nog uit de bouw van de V&D in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Sinds die tijd is er weinig aan veranderd, ook niet toen de garage in 2005 werd uitgebreid. De nieuwe entree wordt veel beter zichtbaar vanaf de singel. Er komt ook een openbaar toilet en de parkeerloge wordt vernieuwd. Na de verbouwing komt de toezichthouder terug in de garage om parkeerders van dienst te zijn en de veiligheid in de garage te vergroten.

Gastvrije stad

Wethouder mobiliteit Nermina Kundić: ‘Arnhem wil een gastvrije stad zijn voor inwoners en bezoekers van de binnenstad. Daar hoort een goede garage bij, met goede voorzieningen. We hadden al plannen om de Musisgarage flink te verbeteren, de renovatie van de entree hebben we naar voren gehaald, zodat we daar al snel van kunnen profiteren.’

Hele garage wordt gerenoveerd

De renovatie van de voetgangersentree maakt deel uit van een plan om de Musisgarage helemaal te renoveren. In dat ‘visieplan parkeergarage Musis 2.0’ is onder meer opgenomen dat de garage aan de binnenkant een schilderbeurt krijgt, zodat het er lichter en frisser uitziet. De bewegwijzering in de garage wordt verbeterd. De parkeervloeren worden aangepast, zodat duidelijk is waar voetgangers veilig kunnen lopen. De voetgangersentree aan de kant van het Brouwerplein wordt beter herkenbaar. Mogelijk komen er boven op het parkeerdek zonnepanelen. Ook wordt onderzocht op welke manier er veilig laadpalen voor elektrische auto’s gerealiseerd kunnen worden. En de begane grond aan de kant van de Velperbinnensingel krijgt een upgrade, zodat het er minder grauw uit ziet.

De werkzaamheden aan de voetgangersentree starten nog dit jaar. De overige verbeteringen en maatregelen uit het visieplan worden later opgepakt.

Afbeeldingen: Impressie van de nieuwe voetgangersentree aan de Velperbinnensingel (beeld: Nexit Architecten).