Met 190 km per uur over de Pleyroute

Met 190 km per uur over de Pleyroute

11 november 2018 Uit Door admin

Arnhem – Afgelopen nacht, omstreeks 01.00 uur zag de politie een personenauto op de Groningensingel rijden die hun op viel door zijn sportieve rijgedrag.

De auto reed de N325 op in de richting van Huissen, waarna de politie het voertuig achterna reed. De bestuurder van het voertuig trapte op de Pleyroute al snel zijn gaspedaal in en reed met zeer hoge snelheid bij de politie vandaan.

De politie volgde de wagen en zagen dat de snelheid rond de 190 km/h lag en het voertuig minderde geen vaart. De politie heeft daarop het voertuig een stopteken gegeven waarna het rijbewijs werd ingevorderd. 

Op de N325 is een maximumsnelheid toegestaan van 80 km/h. Na een correctie bleef er een overschrijding van 93 km/h te hard over. De politie nam hierop contact op met een officier van justitie. Mede omdat de man een beginnend bestuurder was (2,5 jaar) heeft de officier van justitie besloten dat de man een rijontzegging krijgt van 4 maanden, een geldboete van 1750 euro en dat hij een cursus moet gaan volgen voor zijn rijgedrag.