Melding maken over openbare ruimte stuk eenvoudiger

Wie in Arnhem een losse stoeptegel, afvaldumpingen, of een kapotte lantaarnpaal ziet kan vanaf vandaag een stuk eenvoudiger een melding maken bij de gemeente. Vanaf 9 december werkt Arnhem met een nieuw meldingensysteem: Fixi . Fixi is een gebruiksvriendelijke tool die via een gratis app op je smartphone of website te gebruiken is.

Hoe werkt het?
Arnhemmers kunnen straks op verschillende manieren een melding maken over de openbare ruimte:
• telefonisch via 0900-1809
• via de Fixi app (beschikbaar in de App store en Google Playstore)
• via arnhem.nl/melding die dan weer uitkomt bij Fixi

Op de website of in de app hoeven inwoners maar een beperkt aantal velden in te vullen:
1. de locatie, door de straatnaam in te typen of door deze op de kaart te markeren
2. het onderwerp van de melding
3. een omschrijving en eventueel een foto van de situatie

Voortgang melding
Als inwoners hun e-mailadres achterlaten, worden ze op de hoogte gehouden van de voortgang van hun melding. Ook kunnen ze nog reageren op de melding, zodra deze is afgehandeld door de gemeente. Voor het maken van een melding is het overigens niet nodig om een account aan te maken bij Fixi.

Anoniem melden
Meldingen kunnen ook anoniem worden gemaakt. In dat geval kun je als melder niet op de hoogte gehouden worden van de voortgang.


-------------------------------------------------------
Door de coronacrisis heeft Arnhemplaza.nl het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij krijgen geen subsidie en wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van adverteerders. Maar bedrijven hebben het ook moeilijk en dus niet veel financiële ruimte om te adverteren. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons! Via onderstaande button kan een donatie gedaan worden, het bedrag is zelf aan te passen. Bij voorbaat dank!!!

Back To Top