Meer opvanglocaties voor Arnhemse daklozen

Meer opvanglocaties voor Arnhemse daklozen

3 april 2020 Uit Door admin

 Arnhems cruiseschip nu ‘thuis’ voor daklozen

In Arnhem hoeft niemand op straat te slapen, iedere dakloze kan bij de diverse opvangmogelijkheden terecht. Dat was al zo, en nu breiden we de mogelijkheden uit met extra opvang voor deze kwetsbare doelgroep. Naast de bestaande locaties aan de Remisestraat, het Jonahuis en het Stoelenproject, zijn er nu extra opvanglocaties in Arnhem, Huissen, Nijmegen en Lunteren geregeld. EĆ©n van die extra locaties is een cruiseschip van het Arnhemse Select Cruise Voyages.

Niemand hoeft op straat te slapen In de ‘Serenade I’ kunnen vanaf vandaag daklozen zonder verslaving en zonder (vermoeden van) Coronabesmetting worden opgevangen. Behalve opvang in het cruiseschip zijn er ook extra locaties geregeld in Huissen, voor daklozen die geen verslaving hebben en (mogelijk) besmet zijn met het Coronavirus. Voor verslaafde daklozen zijn er extra opvanglocaties in Arnhem, Nijmegen en Lunteren. Daar is tevens voldoende begeleiding aanwezig. Verslaafde daklozen zonder besmetting blijven terecht kunnen in de Remisestraat.

Wethouder Martien Louwers: ‘We krijgen allemaal de boodschap “blijf thuis”. Voor daklozen is dat lastig: zij hebben geen thuis. Ze zijn aangewezen op deze opvang. Ik ben erg blij dat we deze extra locaties nu hebben. Met deze extra locaties kunnen we ervoor zorgen dat mensen die ziek zijn apart worden opgevangen en dat ook grotere groepen in quarantaine kunnen verblijven’, aldus Louwers.

Arnhemse ondernemer De Serenade I ligt aangemeerd aan de Nieuwe Kade ter hoogte van de Scheepswinkel. Er is plaats voor 68 mensen. Roderik van Veelen van Select Cruise Voyages: ‘We hadden door Corona nu geen gasten. Dan is het mooi dat we op deze manier iets positiefs voor de stad kunnen doen.’ Ook wethouder Economie Jan van Dellen is blij met het initiatief. Ook wethouder Economie Jan van Dellen is blij met het initiatief. ‘Mooi dat vanuit mijn netwerk een Arnhemse ondernemer zo bijdraagt in deze tijd. Daar heb ik grote waardering voor. Samen komen we hier sterker uit.ā€™