Meer dan 400 woningen in nieuwe buurten in Schuytgraaf en Malburgen

Meer dan 400 woningen in nieuwe buurten in Schuytgraaf en Malburgen

11 december 2019 Uit Door admin

Schuytgraaf groeit verder. Het college heeft het bestemmingsplan voor de ‘velden 6 en 11’ ter inzage gelegd. Daar is plaats voor meer dan 400 woningen, waarvan circa 60 procent sociale huurwoningen. Inwoners kunnen nu hun zienswijze indienen, waarna het plan aan de gemeenteraad kan worden voorgelegd.

Dorpjes in het groen
De wijk Schuytgraaf is opgezet als een verzameling buurten met het karakter ‘dorpjes in het groen’. Dat geld ook voor deze twee nieuwe velden, die ontwikkeld worden als Ć©Ć©n plan. Dit plan heeft het karakter van centrumstedelijk wonen omringd door groen. Centraal in het gebied is een groen hart, met daar omheen woningen. Die centrale groene plek is tevens speelplek voor kinderen en een waterbuffer bij regen. De nieuwe wijk is op een steenworp afstand van treinstation Schuytgraaf en het winkelcentrum, in de hoek van de spoorlijn, de Metamorfosenallee en de Minervasingel.

Wethouder Ronald Paping is blij met de twee projecten. ‘Er is in Arnhem behoefte aan meer woningen. Zeker aan sociale huurwoningen. We vinden het belangrijk dat er voldoende woningen zijn, van goede kwaliteit, betaalbaar en duurzaam. Goed dus dat er voor verschillende doelgroepen een paar honderd woningen bij komen in Arnhem.’

Start bouw in 2020
Het bestemmingsplan ligt van woensdag 18 december tot en met woensdag 29 januari ter inzage. In die periode kan iedereen zienswijzen indienen. Het college zal daarna het plan voorleggen aan de raad, zodat die erover kan besluiten. Een jaar geleden is de gemeente begonnen met het ophogen van het terrein, als voorbereiding op de bouw van de woningen. Naar verwachting zal eind 2020 begonnen worden met de bouw van de eerste woningen.

23 Nieuwe woningen in Malburgen-West
Ook in Malburgen, pal tegen de dijk aan, komen nieuwe woningen. Op een kavel tussen de Bethel Pinksterkerk en de Vlierstraat komen 23 nieuwe woningen. Daarvoor ligt het bestemmingsplan vanaf 19 december ter inzage. Het gaat om koopwoningen voor het middensegment. De woningen worden gebouwd in twee stroken waarbij de achtertuinen aan elkaar grenzen. Dat past goed bij de rest van de buurt. Omwonenden zijn actief geĆÆnformeerd en betrokken geweest bij de plannen voor deze locatie. De bouw start naar verwachting in het najaar van 2020.