Martin Brouwer ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Martin Brouwer ontvangt Koninklijke Onderscheiding

11 december 2020 Uit Door admin

Martin Brouwer werd vandaag verrast door burgemeester Ahmed Marcouch met het heuglijk bericht dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hem te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Brouwer ontving de onderscheiding vanwege zijn jarenlange en vrijwillige inzet voor diverse organisaties.

Grote kennis van zaken
Martin Brouwer zet zijn grote kennis van zaken op financieel gebied al jaren op vrijwillige basis in voor verschillende organisaties. Zo is hij al ruim 28 jaar zeer betrokken bij Stichting Scouting Arnhem. Voor Scouting Nederland is hij daarnaast al zeker 25 jaar actief. Ook zet Brouwer zich vrijwillig in voor Molen de Kroon in Klarendal en het Ronald McDonald Boshuus in Arnhem. Van 2002 tot 2008 was hij Penningmeester van de Stichting Kumpulan Bronbeek. De heer Brouwer betekende voor deze stichtingen met name veel in zijn rol als budgetbewaker, penningmeester of boekhouder.

‘Een Arnhemmer om trots op te zijn’
Ondanks tegenslagen in zijn gezondheid, zet Martin Brouwer zich onvermoeibaar in voor de samenleving. De Arnhemmer maakt van vrijwilligerswerk een fulltimebaan, waar veel Arnhemse organisaties de vruchten van mogen plukken.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Martin Brouwer is met recht een fundament voor Arnhem te noemen. Al vele jaren staat hij geheel onbaatzuchtig klaar voor eenieder die een beroep op hem doet. Als vrijwilliger bouwt hij op deze manier steen na steen mee aan onze stad. Met recht is hij een Arnhemmer om trots op te zijn. Ik vind het een eer om hem te verassen met deze bijzondere onderscheiding.’

Vanwege de coronamaatregelen vond de uitreiking plaats in kleine kring, ter gelegenheid van 150 jarig jubileumjaar van de Molen de Kroon in Klarendal.

Een Koninklijke Onderscheiding aanvragen
Kent u ook iemand die zich, net als Martin, bijzonder heeft ingezet voor onze samenleving? Of gedurende een langere tijd opvallende presentaties heeft geleverd? Dan kunt u deze persoon in aanmerking laten komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Op www.arnhem.nl/koninklijke-onderscheidingen leest u hoe u een voorstel kunt indienen.