Loket Zuid heropent op donderdag 15 september

Loket Zuid heropent op donderdag 15 september

14 september 2022 Uit Door admin

Loket Zuid heropent zijn deuren op donderdag 15 september. Bij Loket Zuid kunnen Arnhemmers in het zuiden van de stad (70.000 inwoners) in de buurt terecht voor bijvoorbeeld paspoortaanvragen, rijbewijzen en andere gemeentelijke diensten. Het Loket moest vanaf 1 januari dit jaar (wederom) dicht door een lockdown. Na het eindigen van de lockdown was het helaas niet mogelijk om Loket Zuid weer direct te openen. Dit kwam onder andere door de instroom van oorlogsvluchtelingen en internationale studenten, de zomerpiek in aanvragen van reisdocumenten en het opleiden van nieuwe collega’s. Dit alles vereiste een extra inzet van de afdeling burgerzaken van de gemeente.

Wethouder Roelofs: Blij dat Loket Zuid weer open kan

Wethouder Bob Roelofs (burgerzaken): ‘Ik ben heel blij dat Loket Zuid weer open kan. Ik vind het ongelooflijk belangrijk dat Arnhemmers de gemeente dichtbij hebben voor praktische zaken als een paspoort, maar ook voor vragen. De coronacrisis en personeelstekorten maakten het ons niet makkelijk. Er is de afgelopen maanden wel wat reuring geweest over de sluiting van het Loket. Dat begrijp ik ook, hoe noodzakelijk de tijdelijke sluiting ook was. Er is nog steeds op heel veel plekken een tekort aan personeel, daarom ben ik extra verheugd dat het ons lukt om Loket Zuid in deze moeilijke omstandigheden alsnog te heropenen.’

Nieuw in Loket Zuid: de informatiebalie

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het werven en opleiden voor mensen die ook bij Loket Zuid zullen gaan werken. Naast het aanvragen van verschillende documenten kunnen Arnhemmers vanaf donderdag 15 september ook terecht bij Loket Zuid voor vragen aan de gemeente. Zij kunnen voor deze vragen zonder afspraak binnenlopen. Medewerkers van de Klantenservice beantwoorden de vragen en verstrekken informatie. Als de vraag beter door een andere instantie kan worden beantwoord, verwijzen de medewerkers als dat kan daarnaar door. 

Praktische informatie

Inwoners kunnen vanaf 15 september op afspraak (via www.arnhem.nl) weer in de vestiging in Kronenburg terecht voor het aanvragen van onder andere een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Loket Zuid is op dezelfde momenten als voorheen geopend:

dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00-17.00 uur;
donderdag van 12.00-20.00 uur.

 

Winkelcentrum Kronenburg, Kronenburggalerij 3, 6831 ET Arnhem

foto: gemeente Arnem