Loket Geldzaken & Ondernemers maakt online tour voor meer bekendheid

Loket Geldzaken & Ondernemers maakt online tour voor meer bekendheid

24 maart 2021 Uit Door admin

De gemeente Arnhem is een actie gestart om het loket Geldzaken & Ondernemers beter onder de aandacht te brengen bij ondernemers. Dat gebeurt onder andere via online bezoeken aan ondernemersverenigingen, advertenties op online platforms en via social media. Vier Arnhemse ondernemers delen in korte video’s hun persoonlijke verhaal en vertellen op welke manier zij zijn geholpen. Hun boodschap aan collega-ondernemers is vooral om niet te lang te wachten met het vragen van advies of hulp bij financiĆ«le problemen. Coƶrdinator van het loket Geldzaken & Ondernemers, Hilda van der Weg, sluit de komende tijd aan bij overleggen van diverse ondernemersverenigingen. In deze online tour beantwoordt zij financiĆ«le vragen en wijst ondernemers de weg naar ondersteuning.

Door de campagne en de bezoeken wil de gemeente Arnhem het loket Geldzaken & Ondernemers beter bekend maken en het contact vergemakkelijken. Wethouder economische zaken, Jan van Dellen: “Het blijkt dat ondernemers vaak lang wachten voor zij hulp zoeken. Zij zijn immers gewend om hun eigen boontjes te doppen. In deze uitzonderlijke tijd kan dat wel eens lastig zijn. Daarom vind ik het belangrijk dat ondernemers weten hoe de gemeente hen kan ondersteunen”. Ondernemers kunnen bij het loket Geldzaken & Ondernemers terecht voor advies, coaching, begeleiding en hulp bij schulden. Het loket helpt inmiddels tussen de 20 en 35 ondernemers per maand. Het Loket is bereikbaar via www.arnhem.nl/geldzaken-ondernemers en via ondernemen@arnhem.nl

Geldzorgen, samen komen we eruit
De actie is een onderdeel van de campagne ‘Geldzorgen, samen komen we eruit!’ die eind januari startte. Deze campagne richt zich vooral op jongeren en ondernemers. Met de campagne hoopt de gemeente het taboe van schaamte te doorbreken en Arnhemmers met geldzorgen te verwijzen naar de juiste en snelste manier van dienstverlening. Wethouder Louwers, verantwoordelijk voor de gemeentelijke schulddienstverlening, hoopt dat zoveel mogelijk inwoners met schulden hierdoor uiteindelijk met een schone lei verder kunnen. Op de webpagina arnhem.nl/geldzorgen staat ook alle informatie om snel de juiste weg naar hulp vinden. De hulp die de gemeente biedt is gratis.