Loek de Knegt benoemd tot  Ridder in de Orde van de Oranje-Nassau

Loek de Knegt benoemd tot Ridder in de Orde van de Oranje-Nassau

26 oktober 2019 Uit Door admin

Loek de Knegt is tijdens de Algemene Ledenvergadering van vv Eendracht Arnhem benoemd tot Ridder in de Orde van de Oranje-Nassau. Hij kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld door burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem.

De Knegt ontving de onderscheiding omdat hij geruime tijd werkzaamheden verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben. Sinds ’77 heeft de heer De Knegt nagenoeg alles wel een keer gedaan binnen de vereniging. De Knegt was onder andere secretaris, trainer en coach van diverse elftallen en medeoprichter van het Schonenbergtoernooi voor de jeugd. Verder was hij lid van de jeugdcommissie en de commissie vacatures. In 1985 richtte het G-Voetbal op.

Hij was niet alleen actief bij vv Eendracht Arnhem. Ook bij de KNVB heeft De Knegt zich ingezet voor diverse voetbalzaken in district Oost, zoals voetbaltechnische zaken, wedstrijdzaken, en wedstrijdevenementen. Voor de KVNB was hij ook coƶrdinator van het G-voetbal. De heer De Knegt is daarnaast al ruim 30 jaar vrijwilliger bij de Stichting Zwaluwen Jeugd Actie (ZJA). Deze stichting

verzorgt het jaarlijkse landelijke fondsenwervingsevenement onder voetbalverenigingen (500.000 deelnemers) voor goede doelen waaronder het Prinses Beatrix Spierfonds, Spieren voor Spieren en

amateurvoetbalverenigingen die zich inzetten voor jongeren met een beperking.

Burgemeester Ahmed Marcouch: “De heer De Knegt is een Arnhemmer die in het oog springt door zijn grote hart voor zijn club, medemens en kinderen en jongeren met een handicap. Zijn familie berekende dat hij ruim 40.000 uur besteedde aan zijn vrijwilligerswerk. We zijn hem daarvoor veel dank verschuldigd.”