Laatste ronde veiling BKR-kunst voor de voedselbank

Tot en met 10 december kan nog online geboden worden op de laatste mooie kunstwerken uit de BKR-kunstcollectie van de gemeente. Een unieke kans om kunstwerken aan te kopen van kunstenaars die destijds in Arnhem woonden en werkten. Ongeveer 65 werken komen onder de digitale hamer. De opbrengst is ook deze keer voor de voedselbank. De online-veiling is te raadplegen via deze link. Het gaat om kavel 1401 t/m 1565.

 

De collectie bevat vooral schilderijen en prenten. De kijkdagen zijn bij Notarishuis Duiven, beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Het adres is Toekomst 4 in Duiven. De kunstwerken starten allemaal op een startbod van 10 euro. Tot nu toe werd via eerdere veilingen al € 91.000 euro opgehaald voor de voedselbank.

De Beeldende Kunst Regeling schonk kunstenaars destijds de mogelijkheid zich volledig aan hun beroep te wijden. In ruil voor kunstwerken die zij bij de gemeente inleverden, kregen de kunstenaars een uitkering. De regeling werd in 1987 afgeschaft door toenmalig minister van cultuur Elco Brinkman. Arnhem had ongeveer 11.000 kunstwerken in bezit. Een groot deel van de kunstwerken is destijds teruggenomen door de (erven van de) kunstenaars.

foto: bva-art.com


-------------------------------------------------------
Door de coronacrisis heeft Arnhemplaza.nl het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij krijgen geen subsidie en wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van adverteerders. Maar bedrijven hebben het ook moeilijk en dus niet veel financiële ruimte om te adverteren. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons! Via onderstaande button kan een donatie gedaan worden, het bedrag is zelf aan te passen. Bij voorbaat dank!!!

Back To Top