Koninklijke onderscheiding voor Luus Neerincx en Henriëtte Schuurman-d’Hulst van MVT

Koninklijke onderscheiding voor Luus Neerincx en Henriëtte Schuurman-d’Hulst van MVT

6 maart 2023 Uit Door admin

Luus Neerincx en Henriëtte Schuurman-d’Hulst werden woensdag, op Nationale Complimentendag, tijdens het 25-jarig jubileum van Mantelzorg Vrijwillige Thuishulp (MVT) door burgemeester Ahmed Marcouch verrast met een Koninklijke onderscheiding. Ze werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De vrijwilligers kregen deze mooie onderscheiding vanwege hun jarenlange inzet voor MVT in Arnhem.

Telefoonwacht

Mevrouw Neerincx en Schuurman – d’Hulst zijn al sinds de oprichting in 1998 vrijwilliger bij MVT. In die jaren hebben ze als telefoonwacht veel Arnhemmers te woord gestaan. Ze beantwoordden de vragen van inwoners, luisterden naar hun zorgen en verwezen ze naar de juiste hulp. Regelmatig zetten ze daarbij een stap extra, door bijvoorbeeld zelf een boodschap voor iemand te doen te doen of met een kop koffie de eenzaamheid weg te nemen.

Burgemeester Ahmed Marcouch roemt de twee dames om hun trouwe inzet voor MVT : “Mevrouw Neerincx en Schuurman-d’Hulst maakten vanaf dag één de geschiedenis van MVT mee. Ze zijn het fundament waarop deze Arnhemse organisatie verder kon bouwen. Zoals al onze vrijwilligers dat zijn voor Arnhem. Samen brengen zij onze stad tot grote hoogtes. Allemaal zijn zij mij even lief, maar 25 jaar lang iedere dag klaarstaan voor anderen maakt deze twee dames extra bijzonder.”

Mantelzorg Vrijwillige Thuishulp

MVT biedt ondersteuning aan mantelzorgers en professionals in Arnhem. De organisatie draait voor een heel groot deel op vrijwilligers. Zo geven ze informatie en advies, organiseren ze voorlichtingsbijeenkomsten en workshops en zetten ze zich in voor de zichtbaarheid van mantelzorg. Op 1 maart bestaat MVT 25 jaar. Dit vierden ze samen met (oud-)vrijwilligers en medewerkers. De burgemeester bracht op deze dag in de ochtend een verassingsbezoek, waarbij hij het koninklijke nieuws deelde.

Koninklijke Onderscheiding aanvragen

Kent u iemand die zich ook heeft ingezet voor onze stad of samenleving? Of gedurende een langere tijd opvallende prestaties heeft geleverd? Dan kunt u deze persoon in aanmerking laten komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Op www.arnhem.nl/lintje leest u hoe u een voorstel kunt indienen.