Koninklijke Erepenning voor de West Arnhemsche Muziekvereeniging

Koninklijke Erepenning voor de West Arnhemsche Muziekvereeniging

6 juli 2022 Uit Door admin

Tijdens de muzikale viering van hun 100-jarige jubileum ontving de West Arnhemsche Muziekvereeniging vandaag een Koninklijke Erepenning. De Erepenning werd tijdens het jubileumconcert aan hen uitgereikt door burgemeester Ahmed Marcouch.

 De West Arnhemsche Muziekvereeniging werd opgericht in 1922 en heeft 75 leden uit Arnhem en omgeving in de leeftijd van 6 tot 76 jaar. De muziekvereniging begon ooit als fanfare maar is inmiddels uitgegroeid tot een echte wijkmuziekvereniging met een fanfareorkest, een leerlingen-ensemble en slagwerkgroepen.

Muziek voor iedereen

De West Arnhemsche Muziekvereeniging zet zich in om ieder Arnhems kind, ongeacht achtergrond of beperking kennis te laten maken met muziek. Ook is er een lesgroep voor volwassenen met een beperking en maakten ze muziek samen met vluchtelingen uit Syrië en Eritrea die in Arnhem een onderkomen vonden. Binnen de West Arnhemsche Muziekvereeniging is ruimte voor iedereen, daarmee zijn ze een voorbeeld voor andere verenigingen.

Burgemeester Ahmed Marcouch: “De West Arnhemsche Muziekvereeniging begrijpt als geen ander dat muziek gaat over mensen. Ik zie het overal waar ik kom: daar waar de muziek klinkt, komen mensen nader tot elkaar. Door samen muziek te maken, vinden we elkaar in onze overeenkomsten. Zoals ook onze instrumenten, met ieder een eigen klank, elkaar vinden in het samenspel voor een uitvoering. Beste Arnhemmers, wees als een orkest. Zie de verschillen, erken de verschillen en bovenal: koester de verschillen!”

De Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning staat symbool voor het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de West-Arnhemsche Muziekvereenging. De penning wordt verleend aan verenigingen stichtingen, instellingen of sportverenigingen. Een Koninklijke Erepenning kan alleen uitgereikt worden tijdens de viering van een 50-jarig jubileum of een volgend meervoud van 25 jaar. Lees meer over de Koninklijke Erepenning op de website van het Koninklijk Huis.

 

Foto: gemeente Arnhem