Koning opent vernieuwd Huis der Provincie Gelderland

Koning opent vernieuwd Huis der Provincie Gelderland

7 augustus 2017 Uit Door admin

Arnhem – Zijne Majesteit de Koning opent op woensdagmiddag 20 september, samen met Commissaris van de Koning in Gelderland Clemens Cornielje, het vernieuwde Huis der Provincie in Arnhem. Het vernieuwde provinciehuis verbindt de nieuwbouw met het gerenoveerde monumentale pand van de provincie.

Tijdens de opening zijn onder meer optredens van het Gelders Orkest en Introdans te zien. Daarnaast spreekt buitengewoon hoogleraar Dolly Verhoeven, gespecialiseerd in de geschiedenis van Gelderland, over de Gelderse identiteit. Tijdens een rondleiding ontmoet de Koning ambtenaren en inwoners van de provincie en bekijkt onder andere het kunststoffen, isolerende dak, dat de gehele oude binnenplaats overkapt.

Thema van het vernieuwde provinciehuis en de opening is ‘Gelderland nodigt uit’. Het nieuwe ontwerp moet zowel ambtenaren en politici als inwoners van Gelderland uitnodigen tot ontmoeting, samenwerking en concentratie. Zo nemen alle burgemeesters van de provincie tijdens de opening een inwoner mee die een bijzondere betekenis heeft voor de eigen gemeente en zijn er in de periode daarna dagelijks rondleidingen met verschillende thema’s. Op zaterdag 30 september organiseert de provincie een open dag.

Koningin Juliana opende in 1954 het Huis der Provincie, dat sinds 2007 een rijksmonument is.