Koeien van Landwinkel IJsseloord weer de wei in

Koeien van Landwinkel IJsseloord weer de wei in

26 maart 2024 Uit Door admin

Het is weer lente en dat betekent dat de koeien van Bart Lubbers, van Landwinkel IJsseloord, weer de wei in mogen na een lange winter op stal. Rennend, springend en dansend van blijheid gaan de dames de eerste grassprietjes tegemoet.

De koeien gaan in oktober of november naar binnen toe, omdat het dan buiten te nat wordt. Anders lopen ze de hele wei kapot. Het gras is dan niet meer van goede kwaliteit. Als het gras weer voldoende aangegroeid is na de winter mogen ze weer de wei in. Op zaterdag 13 april om 11.00 uur gaan de koeien van Bart Lubbers de wei weer in. Er staat bij de boerderij een stormbaan, springkussens, leuke kraampjes en je kan je laten schminken.

Parkeren
Het is ieder jaar weer een drukbezocht evenement waarbij geadviseerd wordt om met de fiets te komen in verband met de beperkte parkeer mogelijkheden (er is wel een parkeermogelijkheid vooraan de dijk in de wei). De winkel is van 09:30 tot 14:00 niet bereikbaar met de auto.

Waterexpeditie
Na de koeiendans (11.30 uur) is er dit jaar voor de eerste keer een waterexpeditie die verzorgd wordt door boer Bart en rivierwandelaar Li An. Tijdens deze expeditie nemen Bart en Li An je mee naar de IJssel waar jullie een watermeting gaan doen. Ondertussen zal Li An vertellen over haar missie voor drinkbare rivieren. Na een uurtje ben je weer terug op de boerderij van Bart Lubbers waar hij zal vertellen over de relatie tussen zijn boerderij, de rivier en de uiterwaarden. Deze expeditie is in de eerste plaats voor kinderen, maar volwassenen zijn ook welkom. Kinderen onder 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene. Meer info en aanmelden via de onderstaande QR code.