Kijkshop sluit deuren van alle filialen

De Kijkshop gaat morgen het faillissement aanvragen, ongeveer 400 personeelsleden raken hierdoor hun baan kwijt.

Alle 70 winkels van de winkelketen gaan dicht, vorig jaar sloot de Zweedse investeerdersgroep die achter de Kijkshop zit al een kwart van de filialen. De extra inzet op een platform voor consumenten waar men elkaar advies kon geven over producten, en de online verkoop verliepen totaal tegen de verwachtingen in en hebben dus niet geholpen.

In 1973 kwamen de eerste winkels van de Kijkshop in Nederland, het concept was totaal vernieuwend, je spullen in een vitrine bekijken en via een formulier bij de balie ophalen. Dit was in die tijd heel besparend voor de Kijkshop omdat er veel minder personeel nodig was.

In augustus lanceerde de Kijkshop daarom nog de consumentenplatform-app Kijk Bij Mij. Als een consument in een live-gesprek een product aanbeveelt dat vervolgens ook wordt gekocht, krijgt degene die het aanprees een commissie. Kijk Bij Mij blijft nog wel bestaan.


-------------------------------------------------------
Door de coronacrisis heeft Arnhemplaza.nl het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij krijgen geen subsidie en wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van adverteerders. Maar bedrijven hebben het ook moeilijk en dus niet veel financiële ruimte om te adverteren. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons! Via onderstaande button kan een donatie gedaan worden, het bedrag is zelf aan te passen. Bij voorbaat dank!!!

Back To Top