Kamer achter avondklok: vanaf zaterdag binnenblijven tussen 21.00 en 4.30 uur

Kamer achter avondklok: vanaf zaterdag binnenblijven tussen 21.00 en 4.30 uur

21 januari 2021 Uit Door admin

Vanaf zaterdag 23 januari komt er een avondklok in Nederland. Iedereen dient dan vanaf 21.00 uur tot 04.30 uur in de ochtend binnen te blijven. Dit geldt niet voor mensen met essentiĆ«le beroepen en mensen met een baan en die ‘s avonds werken dienen een verklaring van de werkgever bij zich te hebben, mensen die even met de hond er uit willen is nog wel toegestaan.

De voorgenomen avondklok houdt in dat je niet zonder geldige reden buiten op straat mag zijn en geldt in ieder geval tot het einde van de huidige lockdown, op dinsdag 9 februari. Je mag alleen naar buiten als het noodzakelijk is, zo staat op de site van de Rijksoverheid met alle maatregelen. Ook zijn er nog andere aanscherpingen.

Ontmoetingen
Per direct mag je thuis max. 1 persoon per dag (excl. kinderen t/m 12 jaar) ontvangen en ga max. 1 keer per dag op bezoek.
Buiten: groep van max. 2 personen of 1 huishouden.
Publiek toegankelijke locaties Onder andere musea, bioscopen en bibliotheken dicht.

Winkelen en boodschappen
Supermarkten en afhaallocaties van horeca moeten de deuren sluiten om 20.15 uur. Bezorgers van maaltijden mogen nog wel eten rondbrengen, mits ze een verklaring van hun werkgever kunnen laten zien.

Contactberoepen
Het uitoefenen van niet-medische contactberoepen zoals kappers, tatoeƫerders en schoonheidsspecialisten verboden.

Sport
Buiten met max. 2 personen op 1,5 meter afstand. Kinderen t/m 17 jaar en topsporters uitgezonderd. Binnensportlocaties dicht. Geen wedstrijden en groepslessen. Topsporters uitgezonderd.

Vervoer en reizen
Blijf zoveel mogelijk thuis. Reis alleen met het ov voor noodzakelijke reizen. Blijf in Nederland en boek geen reis naar het buitenland t/m 31 maart.

Onderwijs en kinderopvang
Onderwijs op afstand voor po, vo, mbo, hbo, wo en alle overige onderwijs-, trainings- en educatieve activiteiten. Onder andere examens, praktijklessen en onderwijs voor kwetsbare leerlingen uitgezonderd. Dit geldt tot en met 7 februari. Kinderopvang dicht. Dit geldt tot en met 7 februari. Er is noodopvang voor kinderen van ouders met cruciale beroepen en kinderen in een kwetsbare positie.

Algemeen
Heb je klachten? Blijf in thuisquarantaine. Heb je klachten? Ontvang geen bezoek. Heb je klachten? Laat je testen. Werk thuis, tenzij het niet anders kan. Houd 1,5 meter afstand. Is het druk? Ga dan weg. Was vaak je handen. Hoest en nies in je elleboog. Draag een mondkapje waar dat verplicht is.

Boete
Als je toch de straat op gaat zonder geldige reden, kan de politie je een boete geven van 95 euro. Daarop wordt ook direct gehandhaafd, zei premier Rutte gisteren tijdens de persconferentie. Er is dus geen gedoogbeleid in de eerste paar dagen. Als je zelf een werkgeversverklaring in elkaar knutselt, wordt dat gezien als fraude, waarschuwde Rutte. Daar staat een hogere straf op.