John Frostbrug in Arnhem weer open voor het verkeer

John Frostbrug in Arnhem weer open voor het verkeer

9 september 2022 Uit Door admin

De John Frostbrug in Arnhem is weer open voor het verkeer. Na ruim 3 maanden van werkzaamheden heeft de John Frostbrug nieuw asfalt, een hersteld betondek, nieuwe voegovergangen en een nieuwe verflaag op delen van de brug.

Tijdens de afsluiting voor gemotoriseerd verkeer heeft de gemeente Arnhem asfalt-onderhoud uitgevoerd aan de Nijmeegseweg en het Airborneplein, de 4 fietstunnels lekdicht gemaakt en nieuwe verlichting aangebracht op de brug.

John Frostbrug nog 1 keer dicht voor Market Garden

De John Frostbrug is ook op tijd beschikbaar voor de jaarlijkse herdenking van de Slag om Arnhem op vrijdag 16 september 2022. Ter voorbereiding hierop is de rijstrook stad uitwaarts op 12, 14 en 15 september tussen 19.00 en 06.00 uur dicht. In verband met de ‘March over de the Bridge’ is de brug nog 1 keer dicht voor alle verkeer op vrijdag 16 september tussen 17.30 en 6.00 uur.

Afronding van werkzaamheden John Frostbrug

Het werk aan de bovenzijde en op de John Frostbrug is gereed. Wel volgen de komende maanden nog afrondende werkzaamheden aan de onderzijde van de brug. Het verkeer ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden. De verwachting is dat het werk aan het einde van 2022 is afgerond. De John Frostbrug is dan weer 30 jaar vrij van groot onderhoud.