Jan van Rekum onderscheiden met Arnhems Meisje

Jan van Rekum onderscheiden met Arnhems Meisje

10 november 2023 Uit Door admin

Tijdens een speciale bijeenkomst op donderdagavond 9 november in de Emmauskapel, heeft Jan van Rekum een ‘Arnhems Meisje’ ontvangen van locoburgemeester Paul Smeulders. Deze prestigieuze Arnhemse onderscheiding erkent Van Rekum’s jarenlange, toegewijde inzet voor de Arnhemse gemeenschap. 

Jan van Rekum werd verrast in een avond waarin zijn onuitputtelijke toewijding aan gemeenschapszin centraal stonden. Van Rekum, bekend om zijn werk met de Parochiële Caritas Instelling (PCI) en zijn rol in diverse gemeenschapsactiviteiten, werd door locoburgemeester Smeulders geprezen als een “steunpilaar voor hen die ondersteuning nodig hebben en iemand die niet alleen de individuele noden ziet, maar ook oog houdt voor het grotere plaatje in de samenleving” 

Voor de gemeenschap 

Locoburgemeester Smeulders benadrukte in zijn toespraak dat het ‘Arnhems Meisje’ meer is dan een teken van waardering: “Het is een symbool van onze gemeenschappelijke dankbaarheid en respect voor de mensen zoals Jan, die onophoudelijk werken om onze gemeenschap te versterken.” 

Arnhem Meisje

Het Arnhems meisje wordt uitgereikt door de burgemeester aan wie lang, actief en baanbrekend deelneemt aan het maatschappelijke leven in de stad, vaak na een voordracht van collega’s of andere nauwe relaties.

De gemeente Arnhem feliciteert Jan van Rekum van harte met deze welverdiende eer en dankt hem voor zijn onmisbare bijdrage aan het welzijn en de samenhang in onze stad.

Foto’s: Kelly Stuart