Inwoner Arnhem besmet met Corona-virus

Inwoner Arnhem besmet met Corona-virus

5 maart 2020 Uit Door admin

Een inwoner van Arnhem is besmet met het Corona-virus (COVID-19). Dit is na laboratoriumonderzoek vastgesteld. De vrouw was vorige week met haar gezin in Noord-Italië op vakantie. Vermoedelijk heeft zij het virus daar opgelopen. Het gezin zit in thuisisolatie en de gezinsleden maken het naar omstandigheden goed.

De GGD heeft in kaart gebracht met wie de patiënte contact heeft gehad (contactonderzoek). Deze kleine groep contacten van de patiënte is door de GGD benaderd. Zij moeten dagelijks hun temperatuur en eventuele klachten doorgeven. Mochten zij klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij getest en is ook voor hen thuisisolatie van toepassing.

Burgemeester Marcouch: “Ik wens de familie veel sterkte en beterschap. Vanmiddag ben ik bij de medewerkers van de GGD op bezoek geweest. Ik heb veel waardering voor de enorme inzet van hen, alle verpleegkundigen en artsen die lange dagen maken om zoveel mogelijk mensen te helpen. Er wordt hard en in goede samenwerking met de betrokken partijen gewerkt om de kans op verspreiding in Nederland te verkleinen.”
Bij nieuwe besmettingen en patiënten wordt hetzelfde protocol toegepast: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt.

Wat kunt u zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:
• was uw handen regelmatig • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg • raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan.
Als u klachten heeft Heeft u koorts (boven de 38 graden) met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)? En bent u de afgelopen twee weken in een land of regio geweest dat is bestempeld als corona gebied of heeft u afgelopen twee weken contact gehad met een patiënt met het coronavirus? Bel dan met uw huisarts.

Het coronavirus is nu ook vastgesteld bij een vrouw afkomstig uit Huissen. Dat meldt De Gelderlander. Beide vrouwen zitten inmiddels in thuisisolatie.

Mensen met vragen kunnen terecht op www.rivm.nl/coronavirus of bellen met het landelijke informatienummer 0800- 1351.Ook de website van de gemeente Arnhem bevat informatie.

Afbeelding van Arek Socha via Pixabay