Inschrijving Ome Joop’s Tour 2023 geopend!

Inschrijving Ome Joop’s Tour 2023 geopend!

15 april 2023 Uit Door admin

Ook in 2023 vindt deze zomer weer Ome Joop’s Tour plaats. De inschrijving voor de Arnhemse wielerronde voor kinderen is nu geopend. Kinderen tussen 9 en 12 jaar uit Arnhem kunnen zich inschrijven voor ‘de leukste vakantie’ van Gelderland.

De dagtochten waar afgelopen jaren voor gekozen werd bevielen goed, maar wat wel gemist werd waren de overnachtingen. Daarom bestaat Ome Joop’s Tour dit jaar niet alleen uit dagtochten rondom Arnhem, maar zullen we ook drie dagen slapen op buitengoed Panoven in Zevenaar met alle deelnemers en
vrijwilligers.

Ome Joop’s Tour begint dit jaar op zaterdag 22 juli 2023. Die dag laten we de kinderen kennismaken met hun fiets, het rijden in de tour en veel leuke andere activiteiten. Op zaterdag 8 juli 2023 is er een heuse fietsenkeuring waar wordt gekeken of de fiets waarmee je de tour gaat fietsen wel verkeersveilig is.
Op maandag 24 juli zal het startschot gegeven worden voor 6 geweldige dagen van deze oudste fietsvakantie van Nederland door de regio.

Tot en met zaterdag 29 juli 2022 organiseren we een fietstour, waarbij we op donderdag en vrijdag ergens gaan overnachten. De fietstocht is bedoeld voor kinderen die weinig tot geen vakantiemogelijkheid hebben. Er wordt geen onderscheid ten aanzien van afkomst, godsdienst,
nationaliteit, of anderszins gemaakt, iedereen is welkom en mag er zijn. Naast fietsen, plezier maken en vakantievieren met leeftijdsgenoten, heeft Ome Joop’s Tour ook een educatief tintje. Door samen te werken, oog te hebben voor de natuur en goed je best te doen, kunnen er echte wielertruien verdiend
worden. Net als in de echte Tour de France.
Inschrijven
Inschrijven voor Ome Joop’s Tour is mogelijk via onze website. Het enige dat je nodig hebt is een goede fiets. Kinderen uit omliggende gemeenten zijn welkom om mee te doen. Deelname is gratis maar we vragen een kleine bijdrage van € 10,- welke in de vorm van zakgeld aan de deelnemers wordt uitgedeeld.
Inschrijven is vanaf nu mogelijk via de website: www.omejoopstour.nl

Over Ome Joop
Ome Joops Tour is het oudste jaarlijkse evenement van Arnhem. De wielerronde werd in 1950 voor het eerst opgezet door (ome) Joop Legerstee, naar wie de ronde later genoemd is. Ome Joops Tour wordt ieder jaar mogelijk gemaakt dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers die zich belangeloos inzetten en de financiële steun vanuit verschillende Arnhemse bedrijven en instellingen. Ome Joop’s Tour: sinds 1950 een belevenis in Arnhem. Meer informatie via https://www.omejoopstour.nl.