Inschrijving ‘Olympische Spelen’ voor bedrijven

Inschrijving ‘Olympische Spelen’ voor bedrijven

30 november 2021 Uit Door admin

Op Papendal verzorgden wethouder Jan van Dellen samen met Jan Markink (gedeputeerde van de provincie Gelderland), Jochem Schellens (directeur Papendal) en Marcel Hielkema (voorzitter NCO-NCW Midden) de officiële kick-off van de European Company Sport Games (ESCG). Na 45 jaar komt het grootste bedrijfssportevenement van Europa in 2022 terug naar Nederland. Een belangrijk evenement die thuiswerkers en ondernemers sportief hoopt te ondersteunen in de coronapandemie. De ECSG vindt plaats van 22 tot en met 26 juni 2022.

Mini Olympische Spelen
De European Company Sport Games is geïnitieerd door Philips. Sport was voor Philips destijds een belangrijk middel nom werknemers in Nederland te verbinden. Het evenement wordt sindsdien elke twee jaar georganiseerd en is uitgegroeid tot een evenement waar 20 Europese landen en 23 verschillende sporten aan mee doen. Het wordt om de twee jaar in een andere Europese stad georganiseerd. Aankomend jaar is Sportcentrum Papendal het hart van het evenement. Daarnaast zijn er wedstrijden in Arnhem, Apeldoorn, Ede en de regio Achterhoek. Deelnemers kunnen hierdoor kennismaken met meerdere plekken in Gelderland.

Vitaliteit op de werkvloer
Jan van Dellen, wethouder Sport: ‘’We werken allemaal meer thuis en dan wordt extra duidelijk hoe belangrijk bewegen is voor onze gezondheid. Daarnaast zie ik steeds vaker medewerkers via Teams en raken we de verbinding met elkaar kwijt. Het thema van de ESCG2022 is dan ook ‘The future is bright’. We zetten alles op alles om onze bedrijven te ondersteunen in deze zware tijd. En hoe gaaf is het om straks met je collega’s te strijden tegen andere bedrijven? Een goed initiatief op meerdere vlakken. Dit is een prachtig evenement wat volgend jaar plaats vindt, laten we hopen dat we weer met elkaar plezier mogen beleven aan de ECSG. Ik kijk er al naar uit!’’

foto: Jos Klijn