Impuls voor digitalisering Arnhemse bedrijven

Impuls voor digitalisering Arnhemse bedrijven

8 april 2021 Uit Door admin

Wethouder Van Dellen reikt eerste Arnhemse voucher MKB-deal uit

Een impuls voor de digitalisering van bedrijven in de regio. Dat is het idee achter de MKB-deal Smart Together. Hierin helpen 18 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen met de provincie Gelderland en diverse belangen- en ondernemersverenigingen honderden midden- en kleinbedrijven bij vragen en investeringen op het gebied van digitalisering.

Een van de regelingen is de zogeheten voucher-regeling voor kleine bedrijven (tot 50 werknemers). Ondernemers die hun website willen verbeteren, hun online verkoopkanalen willen uitbreiden of hun productie en onderzoek willen digitaliseren, konden aankloppen bij de regio voor steun. Die kan per bedrijf oplopen tot 2500 euro.

Eerste Arnhemse voucher voor Absolute Cycling
In Arnhem kreeg fabrikant van fietscomputers Absolute Cycling donderdag de eerste voucher uit handen van wethouder voor Economische Zaken Jan van Dellen. Dit bedrijf wil het testen van hun producten verder digitaliseren. Van Dellen, ook voorzitter van het regionaal overleg over economie: ‘Ik ben trots dat we als overheid heel praktisch kunnen bijdragen aan digitalisering bij lokale ondernemers. Juist nu fysiek zakendoen zo moeilijk is, kan digitalisering het verschil maken. Alle inzet is erop gericht om het MKB in de regio te helpen en bij te dragen aan de economische veerkracht. Dat is van belang voor de ondernemers, voor de werkgelegenheid en voor toeleveranciers in Arnhem.’

‘Erkenning voor MKB-ondernemers’
In november 2020 sloot de regio Arnhem-Nijmegen de MKB-deal Smart Together met het Ministerie van Economische Zaken en de provincie Gelderland. Hierin werken verschillende partners uit de regio de komende drie jaar samen om het MKB te ondersteunen bij het digitaliseren van hun onderneming. Van Dellen is naast wethouder ook voorzitter van het regionaal overleg van Economie: ‘Deze deal is belangrijk om ons midden- en kleinbedrijf te kunnen ondersteunen. Het is een mooie erkenning voor onze MKB-ondernemers dat het Rijk mee-investeert. Ons gezamenlijke voorstel vanuit de regionale overheden en het bedrijfsleven toont aan dat we een sterk voorstel hebben neergelegd.’ In totaal is 1,6 miljoen euro beschikbaar voor deze regionale MKB-deal.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay