Illegaal prostitutiepand aangetroffen in woning Geitenkamp

Illegaal prostitutiepand aangetroffen in woning Geitenkamp

27 augustus 2022 Uit Door admin

Tijdens een bestuurlijke controle door de gemeente Arnhem en de politie op woensdagavond 24 augustus is een illegaal prostitutiepand aangetroffen in een woning aan de Tiendweg op de Geitenkamp. De controle vond plaats vanwege meerdere meldingen van illegale prostitutie en overlast in de straat.

Er was onder andere sprake van overlast door de aanloop van mannen, vermoedelijk klanten van de illegale seksinrichting. Tijdens de controle bleken deze vermoedens gegrond. De woning werd waarschijnlijk niet gebruikt voor wonen maar voor sekswerk. Alle slaapkamers in de woning waren ingericht voor het verlenen van seksuele diensten tegen betaling. Ook werden twee buitenlandse vrouwen aangetroffen, die waarschijnlijk in het pand aan het werk waren.

Prostitutie zonder vergunning
Prostitutie zonder vergunning is verboden, de gemeente treedt daarom handhavend op. Er is in Arnhem ruimte voor prostitutie maar daar is wel een vergunning voor nodig, een seksinrichting zonder vergunning kan gevolgen hebben voor de veiligheid van de prostituees. Bij een seksinrichting met vergunning is het namelijk mogelijk om toezicht te houden op mogelijke misstanden, zoals de vrijwilligheid van het sekswerk, de leeftijd van de prostituee en het hebben van een verblijfsvergunning. Dit helpt in de bestrijding van mensenhandel en gedwongen prostitutie. Ook voor omwonenden en hun kinderen zijn illegale seksinrichtingen gevaarlijk omdat het kan leiden tot de aanloop van ongewenste figuren in Arnhemse woonwijken.

Aanpakken van mensenhandel, illegale seksinrichtingen en uitbuiting van prostituees is al langer een belangrijk onderdeel in het Arnhemse offensief tegen criminaliteit. Zo vinden er integrale controles plaats, bijvoorbeeld in massagesalons. Ook traint de gemeente organisaties en medewerkers in signaleren van mensenhandel.

Locoburgemeester Nermina Kundić: “In onze stad is geen plek voor illegale prostitutie en de donkere wereld van mensenhandel en uitbuiting die er vaak achter schuilgaat. Het is onverdraaglijk dat deze ellende zich afspeelt achter de voordeuren in onze wijken, in de straten waar onze kinderen spelen of doorheen fietsen richting school. Daarom doen we er alles aan om illegale prostitutie tegen te gaan, voor onze kinderen maar ook voor de vrouwen die, te vaak ongewild, terecht komen in deze schimmige realiteit.”

Meld verdacht gedrag
De controle van woensdagavond werd gedaan nadat oplettende inwoners van Arnhem een melding maakten van hun vermoedens van illegale prostitutie. Locoburgemeester Nermina Kundić: “De oplettende Arnhemmer blijkt onmisbaar in het tegengaan van seksuele uitbuiting en mensenhandel. Heeft u vermoedens? Meld het!”  U kunt een melding doen bij de politie via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.