Herinrichting Gele Rijders Plein

Arnhem – Onder het motto ‘plein zoekt smoel’, zijn omwonenden van het gele Rijders Plein een aantal jaar geleden uitgenodigd om ideeën te spuien en suggesties te doen voor de inrichting van het Gele Rijders Plein.  Eén van de uitkomsten was, dat het plein als het ware twee gezichten moet kennen, twee delen: een wat rustiger deel aan de kant van de Looierstraat, en een deel met wat meer reuring en levendigheid aan de kant van het Willemsplein.

De werkzaamheden aan het luwe deel van het plein, zijn begin dit jaar gestart.  Er ligt een nieuw riool in de grond en bovengronds is het plein opnieuw ingericht. Vanochtend is door een aantal bewoners, de ontwerper, de aannemer en de wethouder, het gras ingezaaid. Nu is het alleen nog even wachten tot de grasmat klaar is voor – bijvoorbeeld- een lekkere picknick. Tot die tijd blijven de hekken nog staan. Het plein is straks geschikt voor kleinschalige evenementen. Maar vooral ook om lekker te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Want daar is vraag naar, nu er ook steeds meer gewoond wordt in de binnenstad. De transformatie van het oude bankgebouw naar appartementen op het Gele Rijders Plein is daar een goed voorbeeld van.

Back To Top