Herdenkingsshirts voor het goede doel

Herdenkingsshirts voor het goede doel

13 juni 2024 Uit Door admin

Naomi de Leeuw-Berben heeft opnieuw een indrukwekkend ontwerp uitgebracht voor het goede doel, ditmaal met een krachtige boodschap. Samen met haar man Joost zet Naomi zich elk jaar in om onze helden en hun daden te erkennen, te eren en te ondersteunen.

“Ik vind het belangrijk dat wij nooit vergeten wat voor onze vrijheid is ingezet. Het is niet vanzelfsprekend dat wij hier 80 jaar vrijheid kunnen vieren,” aldus Naomi.

Met haar nieuwste ontwerp ondersteunt Naomi de veteranen, militairen en hun thuisfront door €5,- per verkocht exemplaar te doneren. Dit geldt voor elk verkocht shirt, sweater of hoodie. “Vorig jaar heb ik €725,- mogen overhandigen aan Stichting Hulp voor Helden. Dit jaar hoop ik nog meer op te halen.”

Het ontwerp van dit jaar staat in het teken van Operatie Market Garden, een grootschalige luchtlandingsoperatie en een grondoffensief vanuit België, gericht tegen nazi-Duitsland in september 1944, tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. Operatie Market Garden was een van de grootste geallieerde operaties van de oorlog en liet een blijvende indruk achter op zowel de betrokken militairen als de burgers die getuige waren van de gevechten.

“Veel veteranen wilden er weinig over kwijt,” vertelt Naomi. “Naast het verlies van hun vrienden, voelden ze een enorme schaamte omdat deze operatie de Nederlanders veel leed heeft gebracht. Toch worden ze nog steeds als onze bevrijders gezien.”

Elk jaar herdenken we deze operatie met spectaculaire parachutistendroppings, displays, markten en legervoertuigen. Maar het herbeleven van deze gebeurtenissen doen wij in vrijheid. “Beter dat we onze vrijheid niet als vanzelfsprekend beschouwen en zuinig blijven op de mensen die zich vandaag de dag nog steeds voor onze vrijheid inzetten,” benadrukt Naomi. “Onthoud altijd dat je nu in vrijheid leeft. Vergeet niet wat wij hebben meegemaakt en laat het zich niet meer herhalen. Opdat wij nooit vergeten.”

Het nieuwe ontwerp is een eenmalige uitgave en is te bestellen via een pre-order-systeem tot en met zaterdag 15 juni op www.shirtsvoorhetgoededoel.nl. De levertijd ligt tussen 10 en 27 juli, afhankelijk van de hoeveelheid bestellingen.

Prijzen per stuk:

  • Shirts: € 19,44
  • Truien: € 27,-
  • Hoodies: € 30,-

Beschikbare maten: S t/m 3XL. Voor vierdaagse wandelaars, vakantiegangers en tijdelijk ingezetenen wordt voorrang gegeven bij de levering.

Help jij mee om dit initiatief onder de aandacht te brengen? Bestel dan snel en steun onze helden!