Harddrugs en overlast Schimmelpenninckstraat, Marcouch sluit woning

Harddrugs en overlast Schimmelpenninckstraat, Marcouch sluit woning

15 december 2021 Uit Door admin

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft dinsdagmiddag 14 december een woning aan de Schimmelpenninckstraat in Arnhem voor drie maanden gesloten. In de woning is een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Uit verschillende overlastklachten en anonieme meldingen is langdurige en ernstige overlast in de buurt gebleken.  

Drugsoverlast en woningoveral  
Vanuit de woning aan de Schimmelpenninckstraat is gehandeld in harddrugs. Dat heeft de buurt enorm veel overlast gekost, onder andere door de aanloop van onbekende en ongewenste bezoekers. Naast overlast en aantasting van het woongenot en de veiligheid in de straat is ook sprake van daadwerkelijk gevaarlijke situaties, zo was in januari 2021 een overval in de woning. 

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘De aantrekkingskracht op criminelen en het gevaar van drugsgeweld bij een drugspand als dit is ook voor onschuldige buren levensgevaarlijk. Woningen zijn om te wonen en niet bedoeld voor drugshandel en drugsteelt. We moeten af van drugscriminaliteit en andere ondermijnende criminaliteit, zeker in onze woonwijken waar notabene kinderen spelen en leren fietsen. Ik hoop dat de buurtbewoners met de sluiting van dit drugspand weer kunnen leven in hun thuis in een veilige buurt.’’ 

 Arnhem-Oost aanpak 
Het gesloten drugspand staat in de wijk Arnhemse Broek. Deze wijk valt onder de Arnhem-Oost aanpak. In de kwetsbare wijken die onder deze aanpak vallen, wordt vanuit de gemeente Arnhem extra ingezet op leefbaarheid en veiligheid. In dit kader wordt dan ook consequent en stevig opgetreden tegen drugsoverlast. Ook is in deze kwetsbare wijken extra aandacht voor sociale problematiek in combinatie met overlast en criminaliteit in de wijk.  

Anonieme meldingen 
Over de drugshandel en overlast in de woning aan de Schimmelpennickstraat zijn anonieme meldingen en verklaringen binnengekomen. Ahmed Marcouch: ‘De oplettendheid van Arnhemmers in onze strijd tegen ondermijning blijkt onmisbaar. Dus blijf melden!’ Contact opnemen met de politie gebeurt via 0900 – 8844; Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 – 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.