Happy Hour: langer parkeren levert geld op

Happy Hour: langer parkeren levert geld op

8 mei 2017 Uit Door admin

Arnhem – Op 8 mei start in Arnhem een speciale actie om spitsmijders te belonen. Automobilisten kunnen in de parkeergarages Rozet, Centraal en Musis een ‘Dit is PAS Arnhem’-cadeaukaart verdienen van vijf euro. Ze moeten dan wel voor 16.00 uur de auto geparkeerd hebben en tussen 18.00 en 20.00 uur de garage uitrijden.

Op vertoon van het parkeerticket krijgen ze een Dit is Pas Arnhem-cadeaukaart die online geactiveerd kan worden. Zo loont het om iets langer in de stad te blijven en de drukte van de spits te mijden.

Op 8 mei zijn er vanaf 16.30 uur in de garages Rozet, Centraal en Musis speciale promoteams aanwezig om parkeerders op de actie te wijzen. Vanaf 18.00 uur reiken zij ook de cadeaukaart uit aan mensen die dan pas vertrekken. Veel winkeliers uit de binnenstad maken hun klanten attent op de actie met posters en flyers.

Stimuleren langer verblijf in de binnenstad
Het doel van de actie is om mensen te bewegen een uurtje langer in de stad te blijven en pas na de avondspits te vertrekken uit de binnenstad. Dat betekent een betere spreiding van het verkeer en dat vermindert verkeersopstoppingen. De actie richt zich zowel op bezoekers van de binnenstad als op mensen die in het centrum werken.

“Met deze actie, aangekondigd in de visie “De Arnhemse binnenstad binnen bereik”, snijdt het mes aan twee kanten”, aldus wethouder Ritsema “Naast de spitsmijding stimuleren we hiermee een langer verblijf in de binnenstad. Na 18.00 uur leeft de binnenstad ook, kijk bijvoorbeeld naar onze aantrekkelijke horeca. Met deze actie is tevens aandacht voor de succesvolle “Dit is PAS Arnhem” en lokken we bestedingen uit in de stad. Goed voor ondernemers!”

De “Dit is Pas Arnhem”-cadeaukaart wordt geaccepteerd door winkels, horecabedrijven en culturele instellingen. Deelnemende bedrijven zijn te vinden op www.ditispasarnhem.nl. De actie loopt van 8 mei tot eind mei of eerder als de kaarten op zijn. Per persoon kan Ă©Ă©n kaart worden geladen; op is op.

Campagne HĂ© Kom Aan
De parkeeractie is een van de vele acties binnen de HĂ© Kom Aan-campagne, die als doel heeft de filedruk in de stad tijdens de spits te verminderen. Met deze campagne geeft Arnhem uitvoering aan het landelijke programma Beter Benutten om het aantal verkeersknelpunten te verminderen. Kijk voor alle acties in Arnhem op www.he-komaan.nl.
De campagne HĂ© Kom Aan is mogelijk gemaakt door Slimopweg.

Slimopweg is een samenwerkingsverband tussen provincie Gelderland en de gemeenten Nijmegen en Arnhem. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat en bedrijfsleven zijn nauw betrokken bij de uitvoering om in gezamenlijkheid te werken aan slimme oplossingen om de bereikbaarheid in en om Arnhem en Nijmegen te verbeteren. Het doel is minder vertraging in de spits. Voor meer informatie: www.slimopweg.info