Groot onderhoud op de A12 tussen Grijsoord en Waterberg; 31 juli – 9 augustus

Groot onderhoud op de A12 tussen Grijsoord en Waterberg; 31 juli – 9 augustus

10 juli 2023 Uit Door admin

In de zomer van 2023 voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A12 bij Arnhem tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg in de richting van Duitsland. Dit betekent dat dit deel van de A12 helemaal dicht is voor verkeer van maandag 31 juli 05.00 uur tot woensdag 9 augustus 04.00 uur. De afsluiting zorgt naar verwachting voor hinder, omleidingen en extra reistijd van 30 tot 60 minuten.

Over de werkzaamheden aan de A12

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt op deĀ A12Ā tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg. Daarnaast voeren ze onderhoud uit aan bermen. Ook worden de vangrails vervangen of vernieuwd waar dat nogidt is. Ook wordt de verbindingsboog en de invoegstrook van de A12 opnieuw ingericht bij knooppunt Grijsoord.

Houd rekening met verkeershinder en omleidingen

Van maandag 17 juli tot maandag 31 juli worden de werkzaamheden voorbereid. Hierbij worden de vluchtstroken tussen knooppunt Grijsoord en knooppunt Waterberg afgesloten. Vanwege deze afsluitingen is de snelheid daar beperkt.

De werkzaamheden aan de A12 vinden plaats tussen maandag 31 juli 05.00 uur en woensdag 9 augustus 04.00 uur. Verkeer op de A12 in de richting van Duitsland wordt bij knooppunt Maanderbroek omgeleid via deĀ A30, A1 en deĀ A50.

Verkeer op de A50 wordt omgeleid bij knooppunt Valburg via deĀ A15Ā en de A325.

Advies aan weggebruikers

De extra reistijd loopt op tot meer dan 30 minuten. Hierom adviseert Rijkswaterstaat de weggebruikers:

  • Vermijd tijdens de werkzaamheden de A12 tussen knooppunten Grijsoord en Waterberg.
  • Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie en pas zo nodig uw reis hierop aan.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de borden langs en boven de weg.

Groot onderhoud A12

We voeren onderhoud uit aan de A12 om te zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming, beperking van files en het vergroten van de bereikbaarheid. Om de kwaliteit van de snelwegen op niveau te houden, voeren we beheer en onderhoud uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst veilig hun bestemming bereiken.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website vanĀ Rijkswaterstaat Verkeersinformatie(externe link)Ā of kijk op de Twitterpagina vanĀ Rijkswaterstaat verkeersinfo(externe link).