GroenLinks, D66, Arnhem Centraal, Partij voor de Dieren, PvdD en Volt sluiten Arnhems Coalitieakkoord

GroenLinks, D66, Arnhem Centraal, Partij voor de Dieren, PvdD en Volt sluiten Arnhems Coalitieakkoord

3 juni 2022 Uit Door admin

Met trots presenteren de fracties van GroenLinks, D66, Arnhem Centraal, Partij voor de Dieren, PvdA en Volt het Arnhems Coalitieakkoord 2022-2026. In het akkoord zijn de partijen het eens geworden over ambitieuze plannen met als doel om Arnhem duurzamer, groener, kansrijker en meer verbonden te maken. Dit alles willen de partijen samen met inwoners bereiken, met een aanpak op maat passend bij onze verschillende wijken.

Het akkoord is het resultaat van een intensieve periode van gesprekken tussen de zes partijen, onder leiding van formateur Paul Smeulders. Het uitgangspunt voor het coalitieakkoord is een gezamenlijke visie voor de toekomst van Arnhem: duurzamer, groener, kansrijker en meer verbonden. Dit heeft geleid tot een ambitieus pakket aan plannen voor de komende vier jaar. Zo wordt er flink geĆÆnvesteerd in bestaanszekerheid, verduurzaming, vergroening, woningbouw en onderwijs. De partijen hebben er bewust voor gekozen de plannen niet in detail in te kleuren. Het akkoord is bedoeld als richtinggevend voor het nieuw te vormen college. Aan hen de taak om de plannen samen met inwoners, partners in de stad en de raad verder uit te werken.

Mark Coenders (GroenLinks) namens de zes partijen: ā€œWe zijn enorm trots op dit akkoord. Het is een visie en een plan waarmee we Arnhem nog beter willen maken. We hebben elkaar kunnen vinden in de wens voor een groener, duurzamer, kansrijker en meer verbonden Arnhem.ā€ 

Kandidaat-wethouders

Om deze ambities waar te maken hebben de partijen een ervaren en getalenteerde ploeg samengesteld. Met vertrouwen in een succesvolle samenwerking presenteren zij de volgende kandidaat-wethouders:
Cathelijne Bouwkamp (GroenLinks): Stedelijke Ontwikkeling, Groen, Duurzaamheid en Cultuur
Paul Smeulders (GroenLinks): Financiƫn, Wonen en Vluchtelingen
Nermina Kundić (D66): Onderwijs en Jeugd, Duurzame Mobiliteit en Economie
Bob Roelofs (Arnhem Centraal): Burgerparticipatie, Openbare Ruimte, Binnenstad en Sport
Marco van der Wel (Partij voor de Dieren): Natuur, Milieu en Zorg
Mark Lauriks (PvdA): Bestaanszekerheid en Leefbare Wijken
Maurits van de Geijn (Volt): Inclusie, Digitale Zaken, Organisatie en Gezondheid