Groen, groener, groenst

Groen, groener, groenst

6 november 2018 Uit Door admin

Tweede fase Groenplan Binnenstad afgerond

Op dinsdag 6 november om 16.00 uur zal wethouder Cathelijne Bouwkamp de tweede ronde van het vergroeningsproject van de binnenstad afronden. De Arnhemse binnenstad is sinds de start van het project in 2017 verrijkt met meer dan 180 groene elementen zoals geveltuintjes, gevelgroen en cortenstalen plantenbakken met boompjes, varens en grassen. De feestelijke afsluiting vindt plaats bij cafƩ-brasserie Dudok.

Tijdens deze tweede ronde is op 85 plekken in de binnenstad groen toegevoegd. Zo is de keermuur op de Korenmarkt voorzien van een wintergroene haag en zijn er diverse plekken in de Rijnstraat, Ruiterstraat, de omgeving van het Brouwersplein, de oude Stationsstraat en de omgeving van cafƩ-brasserie Dudok vergroend.

Succesvolle samenwerking Het vergroenen van de binnenstad is een gezamenlijk project van Bewonersplatform Arnhem6811, Platform Binnenstad Arnhem (PBA) en de gemeente Arnhem waaronder het team Leefomgeving CSA. Gezamenlijk onderschrijven zij het belang van groen. Het groen zorgt namelijk niet alleen voor een prettig leefklimaat, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit, helpt bij de opvang van overtollig regenwater en gaat hittestress tegen.

Mogelijk derde ronde Tijdens het vergroeningsproject konden bewoners of ondernemers tegen aantrekkelijke voorwaarden groen aanschaffen. De samenwerkende partijen hebben geĆÆnvesteerd tot respectievelijk 90% van de kosten in de eerste ronde en 80% in de tweede ronde. Gezien de belangstelling en vele aanvragen vanuit bewoners en ondernemers wordt momenteel gekeken naar de mogelijkheden voor een derde ronde.