Gratis verhuur-app voor Arnhemse verhuurders

Gratis verhuur-app voor Arnhemse verhuurders

28 september 2021 Uit Door admin

De gemeente Arnhem biedt verhuurders van kamers en woningen twee jaar lang gratis een app, waarmee zij het beheren van woningen makkelijker en vooral beter en veiliger kunnen regelen. Met deze ‘KKVV-app’ kunnen huurders makkelijker klachten indienen of bijvoorbeeld vocht en schimmel te melden. Ook wil de gemeente verhuurders helpen te voldoen aan de eisen van goed verhuurderschap. Met als doel: betere en veilige woningen voor huurders.

Schimmel melden
Wethouder wonen Ronald Paping: ‘Wat ik vooral belangrijk vind, is dat we huurders helpen met een goede en veilige woning tegen een redelijke prijs. Dat wordt met deze app een stuk makkelijker.’ Een huurder kan met zijn smartphone klachten of opmerkingen over de woning via de app aan de verhuurder doorgeven. Is er een brandblusser weg? Met de app een foto maken, wat gegevens invullen en de verhuurder is op de hoogte en kan het oplossen. Vocht- en schimmelplekken? Ook dat kan makkelijk via de app gemeld worden. Ook bij overdracht van de woning kun je via de app heel eenvoudig meterstanden vastleggen, zodat daar later geen discussie over is. De app biedt daarnaast informatie over wat je moet doen als je een sleutel kwijt bent, als de CV defect is of wat de wifi-code is.

Beheersysteem voor verhuur
Voor verhuurders is de app een compleet beheersysteem. Ze kunnen de app gebruiken om het hele verhuurproces mee te regelen. De huuradministratie, de afrekening van servicekosten, de oplevering van woonruimten, de klachtenregistratie. Omdat de app ook helpt te checken of er wordt voldaan aan de wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid. Het kan allemaal met de app, gewoon op een smartphone.

Goed verhuurderschap
In de eerder vastgestelde Plan van aanpak woningsplitsing en verkamering en het initiatiefvoorstel geregeld beheer bij Kamerverhuur hebben college en raad afgesproken werk te gaan maken van ‘Goed verhuurderschap’. Wethouder wonen Ronald Paping: ‘Goed verhuurderschap betekent dat woningen worden verhuurd met een goed huurcontract. Het houdt ook in dat huurprijzen eerlijk worden berekend. En het betekent dat woningen goed worden beheerd en onderhouden. Deze app helpt daarbij. De goede verhuurders kunnen zich hiermee van de slechte onderscheiden.’ Zelfs omwonenden kunnen de app gebruiken om meldingen bij de verhuurder te doen.

Hoe kan ik meedoen?
De app is speciaal bedoeld voor verhuurders van kamers en woningen. Op 8 oktober en 5 november organiseert de gemeente samen met Vastgoed Belang, de Arnhemse Verhuurders Vereniging en app-maker KKVV twee bijeenkomsten voor Arnhemse verhuurders over goed verhuurderschap. Ter plekke kunnen zij zich aanmelden om de app te gaan gebruiken. Ook komen de gevolgen en mogelijkheden van de energietransitie voor verhuurders aan bod. De bijeenkomsten zijn steeds van 17.00 – 18.30 uur, in het Stadhuis. Aanmelden kan via particulierverhuurder@arnhem.nl. Vermeld uw contactgegevens en welke datum uw voorkeur heeft.