Gratis drinkwater op zeven plaatsen in centrum van Arnhem

Gratis drinkwater op zeven plaatsen in centrum van Arnhem

24 juli 2019 Uit Door admin

Arnhem – In het centrum van Arnhem komen zeven nieuwe gratis watertappunten. Vorige week werden de watertaps op de Markt en bij Rozet al aangesloten, deze week volgen de watertaps bij Musis en het Nieuwe Plein. Inwoners en bezoekers van de stad kunnen er gratis hun flesjes met schoon drinkwater vullen. In september volgen nog watertaps bij het Willemsplein, het Johnny van Doornplein en het Audrey Hepburnplein. De tappunten zijn donkergrijs met het opschrift ‘drinkwater’. De ingebruikname van deze tappunten komt mooi uit nu de temperaturen in Nederland deze week zo hoog oplopen.

Met de tappunten wordt de bezoeker van de Arnhemse binnenstad getrakteerd op gratis drinkwater. De gemeente ziet dit als een gebaar van gastvrijheid naar haar bezoekers. Ook wil ze via deze tappunten een bijdrage leveren aan het terugdringen van de plastic afvalberg. Bij de tappunten kun je je bidon of drinkfles vullen met Arnhems water. Dat levert milieuwinst op: de vele plastic flesjes voor drinkwater die in de Arnhemse prullenbakken en als zwerfvuil op straat eindigen hoeven niet meer te worden geproduceerd, vervoerd en verwijderd. Een positieve bijdrage aan CO2-reductie en terugdringing van de plastic soup

Zeer goede kwaliteit
Het leidingwater is afkomstig uit het pompstation La Cabine aan de Amsterdamseweg. Honderden jaren geleden is dit water als regen op de Veluwe gevallen en is nu diep onder de grond vandaan als bronwater omhoog gepompt. Onderweg naar deze diepe bron is het regenwater gefilterd door een dik pakket zand. Het water is daarom zeer zuiver en doet in kwaliteit niets onder voor het water uit een flesje. Daarnaast wordt de kwaliteit van het drinkwater streng gecontroleerd. Regelmatig worden monsters getapt door een gespecialiseerd bedrijf, waarna kwaliteitscontrole in het laboratorium volgt. Hiermee wordt de zuiverheid van het aangeboden water gegarandeerd.

De gemeente realiseert de watertappunten in samenwerking met waterleidingbedrijf Vitens en tappunten-leverancier Join de Pipe.