Gijs van den Heuvel Onderscheiden met Arnhems Meisje 

Gijs van den Heuvel Onderscheiden met Arnhems Meisje 

27 november 2023 Uit Door admin

Op donderdagochtend 16 november in Wijkcentrum Symfonie, gelegen in ‘t Arnhemse Broek, heeft Gijs van den Heuvel het ‘Arnhems Meisje’ ontvangen uit handen van locoburgemeester Bob Roelofs. Deze prestigieuze onderscheiding wordt uitgereikt aan individuen die zich met hart en ziel inzetten voor de gemeenschap van Arnhem. 

Gijs van den Heuvel, volgens Wethouder Roelofs “het moderne equivalent van de medicijnman, de raadsman en de verbinder”, heeft zijn woorden tot daden gemaakt. Als langdurige opbouwwerker en voorzitter van het Wijkplatform heeft hij veel energie gestoken in het versterken van het gemeenschapsgevoel en het teruggeven van trots aan het Arnhemse Broek. Hij is betrokken bij initiatieven zoals ‘Broek in de Pan’, de Broek-app en een cruciale rol in ‘Statenkwartier Voor Mekaar’, een project dat een scala aan activiteiten omvatte, van informele zorg tot tuintjesdagen en uitjes voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. 

Wethouder Bob Roelofs benadrukte dat Gijs van den Heuvel meer is dan een voorbeeld voor de wijk; “hij is de ziel van ‘t Arnhemse Broek”. In tijden van politieke discussies over belangrijke sociale thema’s, heeft Gijs bewezen dat actie onmisbaar is naast woorden. Zijn bijdragen hebben het Broek getransformeerd tot een sterkere en levendigere gemeenschap. 

De stad Arnhem feliciteert Gijs van harte met deze welverdiende eer en dankt hem voor zijn onmisbare bijdrage aan het welzijn en de samenhang in onze gemeenschap.