Gijs Schut krijgt Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Marcouch

Gijs Schut krijgt Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Marcouch

25 november 2022 Uit Door admin

Tijdens de viering van het 30-jarige bestaan van Stichting Kumpulan kreeg Gijs Schut van burgemeester Ahmed Marcouch het mooie nieuws te horen dat hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger.

 

Kumpulan en Klein Bronbeek
Twee jaar na de oprichting van Stichting Kumpulan Bronbeek ging de heer Schut er in 1994 aan de slag als vrijwilliger. Tot vandaag de dag is hij bij de stichting betrokken als secretaris, een functie die in de loop der jaren steeds omvangrijker werd. In zijn 28 jaren bij Kumpulan heeft Gijs Schut veel verschillende vrijwillige werkzaamheden gedaan. In 2007 stond hij aan de wieg van Stichting Klein Bronbeek, ook hier is hij nog steeds actief als secretaris.

 

Graag geziene vrijwilliger
Naast het vrijwilligerswerk voor Stichting Kumpulan en Klein Bronbeek is Gijs Schut ook vrijwilliger bij Buurtpreventie Paasberg-Wellenstein en coördinator van de Haarshuisgroep, een organisatie voor voormalig ambtenaren van de Provincie Gelderland. In het verleden zette Gijs Schut zich ook in als bestuurslid van het Gemeenteziekenhuis Arnhem. Ook is hij vele jaren actief geweest voor de VVD. Eerst als secretaris en later als raadslid. De heer Schut was en is overal een graag geziene vrijwilliger.

 

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Ik heb veel bewondering voor vrijwilligers als de heer Schut, die zoveel jaren loyaal blijven aan hun vrijwilligerswerk. Het is bijzonder hoe zij zich een lange tijd  in zetten voor iets waar zij in geloven. Deze vrijwilligers zijn de ruggengraat van veel verenigingen, stichtingen en besturen. En daarmee zijn ze een inspiratie voor onze stad.”  

 

Koninklijke Onderscheiding aanvragen
Kent u iemand die zich ook heeft ingezet voor onze stad of samenleving? Of gedurende een langere tijd opvallende prestaties heeft geleverd? Dan kunt u deze persoon in aanmerking laten komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Op www.arnhem.nl/lintje leest u hoe u een voorstel kunt indienen. Ahmed Marcouch: “Onze stad kent vele vrijwilligers die net als Gijs Schut ook deze bijzondere koninklijke eer verdienen. Draag hen aan!”