Gemeente Arnhem koopt binnenplein winkelcentrum Drieslag voor symbolisch bedrag van 1 euro 

Gemeente Arnhem koopt binnenplein winkelcentrum Drieslag voor symbolisch bedrag van 1 euro 

5 maart 2024 Uit Door admin

Winkelcentrum Drieslag ligt in het hart van Malburgen. En in het hart van het winkelcentrum ligt een binnenplein. Dit binnenplein ligt er al jaren slecht bij. Maar om het plein te kunnen onderhouden moet het eigendom zijn van de gemeente. Daarom verkoopt de huidige eigenaar het gebied aan de gemeente voor een symbolisch bedrag van 1 euro. Zo kan de gemeente verder werken aan een schoon, heel en veilig winkelcentrum.

Wethouder Leefbare Wijken en projectwethouder voor de Drieslag Mark Lauriks: “Het is mooi om te zien dat de Drieslag dankzij de inzet van ondernemers, bewoners, politie en gemeente steeds verder opknapt. En met de aankoop van het binnenplein zetten we weer een volgende stap in het opknappen van het winkelcentrum. We kunnen nu aan de slag met het achterstallige onderhoud dat al teveel jaren is blijven liggen. Allemaal met één duidelijk doel voor ogen: een gezellig, opgeruimd en leefbaar winkelcentrum in het hart van de wijk. Want dat is wat Malburgen verdient.”

Aan de slag met achterstallig onderhoud

Het binnenplein wordt vooral gebruikt voor de bevoorrading van de winkels op de Drieslag en het gebruik van garageboxen. Daarnaast staan er op het binnenplein een supermarkt en een toko. De afgelopen jaren heeft de particuliere eigenaar het plein niet onderhouden. De riolering, waterputten en bestrating zijn verzakt. Door het binnenplein te verkopen aan de gemeente doet de eigenaar afstand van de verplichting tot dit noodzakelijke onderhoud. De gemeente neemt deze plicht over en kan aan de slag met het achterstallige onderhoud, waaronder het onderhoud van het riool waar bewoners al langere tijd last van hebben. Daarnaast wordt ook het terrein opnieuw bestraat.

Schoon, heel en veilig

Sinds mei 2023 wordt er hard gewerkt aan de veiligheid en leefbaarheid van winkelcentrum de Drieslag. De eerste resultaten hiervan zijn inmiddels zichtbaar. Er is meer groen, de buitenruimte krijgt een opknapbeurt, er is camerabewaking voor winkeliers, feestverlichting en een nieuwe huisstijl voor het winkelcentrum. Ook zijn er meer veiligheidscontroles. Daarnaast zijn de vlaggenmasten op het plein weer in ere hersteld. Ondernemers, bewoners, wijkagenten, handhavers en de gemeente werken samen onder aanvoering van een door de gemeente aangestelde stadsmarinier aan een schoon, heel en veilig winkelcentrum. De aankoop van het binnenplein is een volgende stap in het opknappen van het winkelcentrum in het hart van Malburgen.

Nationaal Programma Arnhem-Oost

Malburgen is een van de wijken die onderdeel is van het Nationaal Programma Arnhem-Oost. De werkzaamheden aan het winkelcentrum de Drieslag maken onderdeel uit van de uitvoering van de ambities van het Nationaal Programma.

Afbeelding 1: projectwethouder Mark Lauriks plaatst vlaggenmast op de Drieslag (foto: gemeente Arnhem)
Afbeelding 2: kaartje van het aangekochte gebied