Gedeelte Rijnkade afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Gedeelte Rijnkade afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

17 maart 2022 Uit Door admin

Vanaf 15 maart is een deel van de Rijnkade afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het gaat om het deel van de ‘onderkade’ vanaf de keerlus tot de Mandelabrug, ter hoogte van de Boterdijk (het rode deel op de kaart). Voor bestemmingsverkeer en hulpdiensten blijft de kade toegankelijk. Op het overige deel van de kade blijven de al bestaande verkeersregels gelden.

Sinds 10 maart worden er Oekraïense vluchtelingen opgevangen op twee cruiseschepen aan de Rijnkade in Arnhem. Onder de vluchtelingen zijn veel jonge kinderen aanwezig die in en rondom deze omgeving vrij bewegen en spelen. Om de veiligheid van de vluchtelingen en hun kinderen te waarborgen, heeft de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, besloten om de kade tijdelijk af te sluiten. Deze maatregel geldt voor de periode van de tijdelijke opvang van de vluchtelingen.

Gevolgen voor omwonenden
Het is mogelijk dat u als omwonende enige hinder kunt ondervinden van deze maatregel. De gemeente vraagt aan de omwonenden niet te parkeren in dit afgezette gebied van de Rijnkade, indien het niet noodzakelijk is. Zodra er nieuwe ontwikkelingen bekend zijn, wordt u als omwonende opnieuw geïnformeerd. De gemeente hoopt met deze maatregel te kunnen bijdragen aan een veilig verblijf van de vluchtelingen op de cruiseschepen.

Vragen?
Veel inwoners hebben vragen over wat de situatie in Oekraïne en wat de komst van Oekraïense vluchtelingen voor hen betekent of wat ze kunnen doen. Arnhemmers die vragen hebben of willen helpen kunnen voor informatie terecht op www.arnhem.nl/oekraine.