Extra Arnhemse wintertoeslag deze week automatisch op rekening inwoners

Extra Arnhemse wintertoeslag deze week automatisch op rekening inwoners

7 oktober 2022 Uit Door admin

Arnhemmers die dit jaar al de € 800 aan energietoeslag ontvingen die het Rijk beschikbaar stelde, krijgen binnen een week het aanvullende bedrag van € 500 energietoeslag automatisch op hun rekening gestort. Ze hoeven daar niks voor te doen. De gemeente Arnhem doet daar een extra wintertoeslag bovenop van € 250. Het gaat om bijna 13.000 huishoudens. De gemeenteraad stemde afgelopen week in met de voorgestelde extra steunmaatregelen, waaronder deze toeslag.

 

Arnhemse extra wintertoeslag bovenop energietoeslag
Voor 11 oktober staat een bedrag van € 750 op de rekening van Arnhemmers die eerder al energietoeslag ontvingen. Wethouder Bestaanszekerheid Mark Lauriks: ‘Van veel Arnhemmers komt de bestaanszekerheid op het spel te staan door de snel stijgende kosten van energie en boodschappen. Daarom willen we niet langer wachten om deze inwoners een helpende hand toe te steken. Gelukkig is dat nu ook snel gelukt. Hopelijk geeft het de rust en zekerheid die mensen nodig hebben in de tijd tot het moment dat landelijke maatregelen zoals het energieprijzenplafond van kracht worden.’

 

Wel recht op energietoeslag, maar nog niet aangevraagd? Doe het nu
Arnhemmers die eerder al energietoeslag ontvingen hoeven niks te doen. Zij krijgen de energietoeslag automatisch. Daarmee wordt ongeveer 90% van de huishoudens die recht heeft op energietoeslag al bereikt.

Er zijn nog enkele huishoudens in Arnhem die recht hebben op de energietoeslag maar het nog niet aanvroegen. Heb je nog geen energietoeslag aangevraagd en denk je dat je er recht op hebt? Aanvragen kan nog tot en met 31 december 2022 via www.arnhem.nl/geldzorgen. Inwoners van Arnhem met een inkomen tot en met 120 procent van het bijstandsniveau (en bij gezinnen tot en met 130 procent) kunnen de energietoeslag aanvragen. Je kunt op de website van de gemeente Arnhem vinden tot welk inkomen je in aanmerking komt voor de energietoeslag.

 

Energietoeslag sneller uitkeren
De gemeente gaat mensen die de energietoeslag nog voor het eerst moeten aanvragen zo snel mogelijk helpen. Om die reden worden onder andere meer mensen ingezet voor de toewijzing van de energietoeslag. Van inwoners die zich vanaf nu voor de eerste keer voor de energietoeslag melden wordt de aanvraag binnen ongeveer vier weken afgehandeld. Wethouder Mark Lauriks: ‘Ik zie onze mensen hard werken om ervoor te zorgen dat de energietoeslag zo snel mogelijk op de rekening staat van de inwoners die het zo nodig hebben. Het is mooi dat het daardoor lukt om de toeslag steeds sneller uit te keren. Dat gaat veel Arnhemmers snel veel stress schelen over boodschappen, huur of energierekening, omdat ze net dat beetje extra te besteden hebben.’

 

Hulp bij geldzorgen
Op www.arnhem.nl/geldzorgen staat onder andere meer informatie over energiebesparing. Ook is op de website van de gemeente hulp en ondersteuning bij geldzorgen te vinden voor inwoners, ondernemers en organisaties. Inwoners die er met de bestaande mogelijkheden niet uitkomen kunnen terecht bij Goed Geregeld Arnhem voor een maatwerkgesprek. Komt u er via de website niet uit? Bel dan naar de klantenservice van de gemeente Arnhem via 0800 – 1809.