Dit zijn de 3 beste (thuis)werkgevers in de regio Arnhem-Nijmegen 2020

Dit zijn de 3 beste (thuis)werkgevers in de regio Arnhem-Nijmegen 2020

17 maart 2021 Uit Door admin

Slim & Schoon Onderweg voerde de afgelopen maanden campagne om de beste (thuis)werkgevers van 2020 te vinden. En met succes! Ruim 3.700 werknemers nomineerden hun werkgever met de meest uiteenlopende en bijzondere inzendingen. De 3 winnaars van de Zo Werkt Het Award in de regio Arnhem-Nijmegen zijn: Spectrum Elan, REBO Groep en Bovemij. Harriƫt Tiemens, bestuurlijk trekker voor mobiliteit in de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen en wethouder gemeente Nijmegen, reikte maandag de awards uit tijdens de online prijsuitreiking.

Door COVID-19 werden miljoenen Nederlanders gedwongen om thuis te werken in 2020. Veel werkgevers hebben hun werknemers geholpen om het thuiswerken zo makkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Als blijk van waardering voor deze organisaties zijn Slim & Schoon Onderweg van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen en 11 andere mobiliteitsregioā€™s op zoek gegaan naar de beste (thuis)werkgevers van het Jaar 2020. Dit doen de regioā€™s vanuit hun gezamenlijke, landelijke campagne Zo Werkt Het. Tot en met 10 maart konden medewerkers hun werkgever nomineren als beste (thuis)werkgever. In totaal kwamen er ruim 3.700 nominaties binnen, waarvan ruim 900 uit de regio Arnhem-Nijmegen (24% van het landelijke totaal). Bij het bepalen van de winnaars in de regio Arnhem-Nijmegen heeft de jury gekeken naar verschillende criteria, zoals een fijne thuiswerkplek, werkplezier en teamspirit, verduurzamen of spreiden van reisgedrag en vitaliteit.

De regionale winnaars
Voor de Zo Werkt Het Award voor de beste (thuis)werkgever waren 4 verschillende categorieƫn gemaakt. Zo maakten zowel kleinere als grote organisaties kans op deze eervolle prijs. De volgende regio-winnaars zijn gekozen uit de ruim 900 nominatie-inzendingen uit de regio Arnhem-Nijmegen:

  1. In de categorie 0-20 werknemers: geen geschikte winnaar
  2. In de categorie 20-50 werknemers: Spectrum Elan, een adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken uit Arnhem
  3. In de categorie 50-200 werknemers: Rebo Groep, een vastgoedmanagementbureau uit Laag-Soeren
  4. In de categorie 200+ werknemers: Bovemij, een financiƫle dienstverlener in de mobiliteitsbranche uit Nijmegen

Deze 3 winnaars sprongen eruit door een combinatie van het op orde hebben van thuiswerkfaciliteiten, veel aandacht voor de mens achter de medewerker, goede communicatie en bijzondere manieren om de onderlinge band sterk te houden. Marc Jordens, manager facilitaire zaken van Bovemij: ā€œDe omschakeling naar thuiswerken was een hele uitdaging. Dit hebben we gefaseerd aangepakt. We hebben er eerst voor gezorgd dat ieders thuiswerkplek in orde was. Daarna was er aandacht voor het sociale aspect: het verbinden van de medewerkers.ā€ Bregje Sloot, partner en hr-manager Rebo Groep: ā€œThuiswerken vroeg veel flexibiliteit van onze medewerkers. Onze eerste prioriteit was het team bij elkaar houden en motiveren. Want zonder hen kunnen we geen bedrijf draaien. Ook na corona blijft veel thuiswerken een leidraad in onze organisatie.ā€ Werner Rutjes, directeur-bestuurder van Spectrum Elan: ā€œMede dankzij deze campagne hebben we het bewustzijn rondom duurzaamheid in onze organisatie kunnen vergroten. We zijn erg verrast door deze prijs, het is enorm leuk dat we in deze tijd nog iets te vieren hebben.ā€

16 maart landelijke winnaar bekend
De 3 winnaars uit de regio Arnhem-Nijmegen dingen mee naar de landelijke Zo Werkt Het Award 2020, samen met de winnaars van de 11 andere mobiliteitsregioā€™s. Op dinsdag 16 maart 2021 tussen 9:00 – 10:00 uur worden deze landelijke winnaars bekendgemaakt. Per landelijke winnaar wordt ook een medewerker geselecteerd die op basis van de beste beargumenteerde nominatie een elektrische fiets wint. Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga zal alle winnaars toespreken.

Over Zo Werkt Het en Slim & Schoon Onderweg
Zo Werkt Het is een initiatief en samenwerkingsplatform van 12 mobiliteitsregioā€™s, die zich samen inzetten voor duurzaam reizen en flexibel werken. Ook het programma Slim & Schoon Onderweg van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen doet hieraan mee. Dit programma werkt aan regionale mobiliteitsoplossingen en campagnes voor flexibel werken en duurzaam reizen. Met relevante tools, tips & tricks helpen Slim & Schoon Onderweg en Zo Werkt Het organisaties om flexibel werken en duurzaam reizen nog beter te faciliteren voor hun werknemers. Om zo samen aan een bereikbaar, duurzaam en leefbaar Nederland te werken.

Meer informatie
Meer over de Zo Werkt Het Award voor de beste (thuis)werkgever staat op www.zowerkthet.nl/award. Werkgevers die geadviseerd willen worden over duurzame mobiliteitsoplossingen, lezen hier meer over op www.slimschoononderweg.nl