Dit zijn de 10 innovatiefste studenten van Nederland

Dit zijn de 10 innovatiefste studenten van Nederland

20 juli 2021 Uit Door admin

Een mobiele testkit waarmee gemakkelijk virussen opgespoord kunnen worden, slimme systemen om koraalriffen te monitoren en onze oceanen te beschermen, een robot-pak dat werknemers met zware beroepen ondersteunt, of een drone die 24/7 door middel van artificial intelligence bosbranden herkent. Zomaar een greep uit de 10 finalisten die in september gaan strijden om de titel ā€˜innovatiefste student van Nederlandā€™.

Organisatoren van de zoektocht zijn innovatieplatform INNOVATE, Quest en Quote. Het winnende team wint ā‚¬5.000 en een verzorgde reis naar Silicon Valley, waar zal worden gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het initiatief. INNOVATE directeur Mark Spijker stelt: “We staan voor een aantal maatschappelijke uitdagingen die nĆŗ om actie vragen. Tegelijkertijd zit er ontzettend veel talent op onze onderwijsinstellingen met hele goede ideeĆ«n die een oplossing kunnen bieden hiervoor. Met dit project helpen we studenten die onze wereld duurzamer, gezonder of eerlijker willen maken om echt impact te maken”.

De finale
De 10 finalisten doorlopen begin september een intensieve bootcamp. Hierbij krijgen de studenten 1-op-1 coaching, volgen ze exclusieve trainingen en wordt er gewerkt aan een verdienmodel. De finale vindt op 30 september plaats in de Eusebiuskerk in Arnhem. Tijdens deze finale zal worden bepaald wie zich de ā€˜innovatiefste student van Nederlandā€™ noemen en zich op mag maken voor een reis naar Silicon Valley.

De 10 finalisten zijn:
1. ExoDevo – Hanzehogeschool Groningen
2. LegalCrowd – Universiteit van Amsterdam
3. Drive Maxy – Radboud Universiteit
4. Reef Support – Technische Universiteit Delft
5. RenewCO2 – Technische Universiteit Eindhoven
6. Rapidemic – Universiteit Leiden
7. Bondi – Hogeschool Arnhem Nijmegen
8. Liionā€™s Power Battery Life Extenders – Vrije Universiteit Amsterdam
9. Pyropower – Wageningen Universiteit
10. Daedalus (Autonomous Solar-powered Drone) – Technische Universiteit Eindhoven

Meer informatie over de finalisten vind je op:
https://www.innovate.community/innovatiefste-student-van-nederland/