Dierenartsregeling voor Arnhemse minima verlengd 50% van de kosten worden vergoed

Dierenartsregeling voor Arnhemse minima verlengd 50% van de kosten worden vergoed

6 maart 2020 Uit Door admin

Arnhemmers die in het bezit zijn van een Gelrepas kunnen vanaf vandaag weer gebruik maken van een speciale regeling voor kosten die zij maken bij de dierenarts. Met deze regeling betalen zij de helft van de kosten die de dierenarts in rekening brengt voor een consult of behandeling. De andere helft van de kosten wordt vergoed door de gemeente en de dierenartsen zelf. Voorwaarde is dat de behandeling wordt uitgevoerd bij een van de in totaal zeven deelnemende dierenartspraktijken.

In Arnhem liep al eerder een proef met deze regeling. Die was zo succesvol dat werd besloten om de proef voor minimaal een jaar voor te zetten. Wethouder Dierenwelzijn Cathelijne Bouwkamp is verheugd dat de regeling weer is opengesteld: “Uit de proef bleek dat met deze regeling werd voorzien in een behoefte. Die wilden we daarom graag voortzetten. Wat mij betreft gaan we ervoor zorgen dat deze regeling een permanent karakter krijgt.”

Deelnemende dierenartsen
De deelnemende dierenartspraktijken zijn: Mijn Dierenarts Arnhem, Mijn Dierenarts Nederrijn, Mijn Dierenarts Oosterbeek, Dijkstra Dierenkliniek , Care 4 Animals, Huisdierenkliniek Hornstra en Dierenarts Arnhem. Voor de huidige regeling is in totaal 60.000 euro beschikbaar vanuit de gemeente. Als dit bedrag op is, stopt ook de regeling.

Resultaten proef 2019
Bij de proef uit 2019 zijn uiteindelijk 201 behandelingen uitgevoerd. Het overgrote deel daarvan, 82%, betrof behandelingen honden en katten. Denk daarbij aan vaccinaties, chipregistratie of sterilisatie.