De grootste zomerevenementen te zien bij Omroep Gelderland

De grootste zomerevenementen te zien bij Omroep Gelderland

14 juli 2023 Uit Door admin

ARNHEM – De zomer is in volle gang en dat betekent dat er weer volop gefeest wordt in onze provincie. Omroep Gelderland is erbij en neemt je in één week tijd mee naar de grootste evenementen van Nederland: de 4Daagse en de Zwarte Cross! 

15-21 juli: Vierdaagsefeesten

Vanaf 15 juli staat Nijmegen in het teken van de 4Daagse, en dat wordt goed gevierd tijdens de Vierdaagsefeesten. Presentatrice Linda Geerdink duikt in de wereld van de feestgangers en ontdekt wat er zich achter de schermen afspeelt. Alle afleveringen zijn vanaf 16 juli te volgen via gld.nl/vierdaagsefeesten en vanaf 17 juli iedere dag vanaf 17.45 uur te zien op TV Gelderland. 

17-21 juli: 4Daagse Journaal
Dit jaar doet Omroep Gelderland voor de 25e keer verslag van het grootste wandelevenement ter wereld: de 4Daagse. Vier dagen lang leggen deelnemers 30, 40 of 50 kilometer af, met het felbegeerde 4Daagsekruisje als doel. Presentator Harm Edens is er weer bij en neemt je mee naar alle hoogtepunten. Van 17 t/m 21 juli iedere dag vanaf 17.15 uur te zien in het 4Daagse Journaal op TV Gelderland.  

Op vrijdag 21 juli is de dag van de intocht op de Via Gladiola, waar de wandelaars marcherend, swingend of strompelend de eindstreep naderen. De intocht is vanaf 14.00 uur live te volgen op TV Gelderland. 

20-23 juli: Zwarte Cross
Tegelijkertijd met de 4Daagse barst ook in Lichtenvoorde het feest los op de Zwarte Cross. Vijf dagen lang høken, zoepen, brekken en angoan. In samenwerking met REGIO8 nemen presentatoren Frank Oosterwegel en Lisanne Halleriet je mee naar het festivalterrein, zodat je niets hoeft te missen van dit Achterhoekse spektakel. Bekijk alle afleveringen online via gld.nl/zwartecross of op 22 en 23 juli om 17.15 uur op TV Gelderland. 

Tip: podcast Langs de route van de Nijmeegse 4Daagse
Speciaal voor alle wandelaars en liefhebbers maakte Omroep Gelderland een podcast over het gebied langs de routes van de Nijmeegse 4Daagse. Van unieke plekken en weetjes tot bijzondere gebouwen en mooie natuur waar je anders misschien gewoon aan voorbij gaat. Beluister de podcast Langs de route van de Nijmeegse 4Daagse nu op gld.nl/podcast of in je favoriete podcast app.