Carnavalsoptog Ernem 2024!

Carnavalsoptog Ernem 2024!

31 januari 2024 Uit Door admin

Op zondag 11 februari zal de carnavalsoptocht van Arnhem, de “Ernemse Optog”, weer door de straten trekken. Maar waar moet je staan op zondag 11 februari? Het is goed om van te voren te checken waar in je Arnhem de optocht kunt bewonderen.

De carnavalsstoet vertrekt zondag om 13.11 uur vanaf de Monnikensteeg. Daarvandaan vertrekt de optocht naar de Rosendaalseweg – Huijghenslaan – Prümelaan – Velperweg – Raapopseweg – Vijverlaan – J.P. Heyestraat – Hommelseweg – Agnietenstraat – Oogststraat – Klarendalseweg – Hoflaan – Velperweg – Steenstraat – Velperplein en bij Musis Sacrum eindigt de optocht.

Verkeersmaatregelen
Omwonenden zijn geïnformeerd dat de Optog door hun straat trekt en zijn verzocht de route tijdig vrij te maken van auto’s. Ook het (bus) verkeer op de route zal tussen 13.11 uur en 16.30 uur tijdelijk worden aangepast. Lees hier de aangepaste route van de buslijnen 7, 21 en 27. De straten in de route zullen tijdelijk worden afgezet voor verkeer. Bij deze afsluitingen zijn verkeersregelaars aanwezig. Om de grote wagens veilig en verantwoord door de binnenstad te kunnen laten trekken zal de spanning tijdelijk van de bovenleiding van de buslijn worden gehaald. Dit betreft de straten Rosendaalseweg, Raapopseweg, Velperweg, Velperpoort en een stukje van de Van Muijlwijkstraat. Zodra de Optog voorbij getrokken is worden de straten weer vrijgegeven en kunnen de bussen hun schema weer hervatten.

Feestplein
Aan de Velperweg, op het terrein van Robbers & van den Hoogen en Villa Velperweg wordt een VIP-deck gebouwd voor genodigden en jury, er wordt een feestje gemaakt op het Feestplein. De organisatie van de optog wil, op het normaal wat stillere stuk in de route, de Velperweg, wat meer reuring creëren. Gasten worden uitgenodigd om de optocht te bekijken vanaf het VIP-deck. Ook toeschouwers zijn van harte welkom om vanaf het Feestplein naar de optocht te kijken en te genieten van het feest.