Bushaltes in Gelderland worden rookvrije zones

Bushaltes in Gelderland worden rookvrije zones

11 juli 2021 Uit Door admin

Provinciale Staten hebben de wens uitgesproken dat er in en rond Gelderse bushaltes rookvrije zones komen. In alle 3 de Gelderse vervoersregio’s Arnhem-Nijmegen, Achterhoek/Rivierenland en de Veluwe werken regionale vervoerders aan de aanpassing van de bushaltes. De invoering van de rookvrije zones moet voor de zomer van 2021 zijn afgerond.

Arriva, Connexxion en Keolis werken actief mee
Inmiddels zien reizigers bij meer dan de helft van alle bushaltes op de panelen van abri’s en bushaltepalen de uiting ‘Fijn als u hier niet rookt’.

Mooie volgende stap naar rookvrij in het OV
Alle stations en perrons zijn sinds oktober 2020 al volledig rookvrij. In treinen en bussen mag ook niet worden gerookt. Omdat bushaltes geen eigendom zijn van de provincie, gaat het om een vrijblijvend verzoek aan reizigers om niet te roken.

Gedeputeerde voor openbaar vervoer Jan van der Meer onderschrijft de wens van Provinciale Staten van harte. De provincie sluit met de rookvrije zones bij bushaltes aan op de landelijke campagne ‘Op weg naar een rookvrije generatie’. Een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. De Rookvrije Generatie wil kinderen beschermen tegen tabaksrook en verleidingen om te gaan roken.