Burgemeester sluit schuur na vondst hennep

Burgemeester sluit schuur na vondst hennep

23 juli 2019 Uit Door admin

Pand drie maanden dicht na overtreding Opiumwet 

Naar aanleiding van een strafrechtelijk onderzoek naar productie en handel in drugs zijn een woning en schuur aan de Mooieweg doorzocht. In de schuur werden 21 kilo hennep en 750 hennepstekken aangetroffen. Op last van de burgemeester van Arnhem is de schuur per direct voor een periode 3 maanden gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet. In de woning werd niets aangetroffen, deze wordt niet gesloten.

Brandgevaar
Een hennepplantage veroorzaakt niet alleen overlast maar vormt ook een gevaar voor de omgeving. In de schuur werden tevens materialen aangetroffen die nodig zijn voor de productie van hennep, zoals assimilatielampen en ventilatoren. Volgens de netbeheerder was er sprake van brandgevaar doordat er met de aansluiting op het publieke elektriciteitsnet geknoeid was.

Beleid
Burgemeester Marcouch: ‘Het is onacceptabel dat iemand een schuur bij een woning gebruikt voor het produceren van drugs en daarmee de directe omgeving in gevaar brengt. Daarom maak ik gebruik van mijn bevoegdheid, zodat mensen hier veilig kunnen wonen. Ik reken erop dat ook dit drugspand na sluiting een nieuwe functie krijgt zonder drugs.